Ljudi

Bivši nogometaš Čelika Emir Grcić preminuo u SAD u 65. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U američkom gradu Vudinvil (Woodinville), država Vašington (Washington), na Ahiret je u utorak preselio Emir (Šerifa) Grcić, bivši nogometaš NK Čelik i nekoliko bosansko-hercegovačkih i klubova iz Hrvatske, Srbije i Turske.

Rođen je 1. januara 1959. godine, a u nogometnoj karijeri igrao je od 1980. do 1990. za ilijašku Slogu, sarajevski Željezničar, bihaćko Jedinstvo, Spartak iz Subotice (Srbija), Zeytinburnuspor (Istanbul, Turska), Osijek (Hrvatska), odakle je pred rat i otišao u nogometnu mirovinu, navodi Transfermarket.

Najduže je bio član zeničkog Čelika gdje sredinom osamdesetih ostavio trag i sjećanje svih ljubitelja nogometa koji su zenički klub pratili tih godina.

Rat ga je zatekao na teritoriji koju su okupirale snage VRS, te je završio u logoru, gdje proživio najgore ratne traume i zlostavljanja.

Nakon razmjene je živio u Zenici, odakle je odselio u SAD, gdje radio i bio nogometni sudija.

Na Ahiret je preselio u 65. godini.

Dženaza će se obaviti danas poslijepodne (po američkom vremenu na mezarju Islamske zajednice Bošnjaka u Washingtonu.

Iza Emira su ostali supruga Enisa, sinovi Amar i Adi i familija.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno