Ljudi

Kenan Hrustanović

Kenan Hrustanović na najtežoj utrci
Kenan Hrustanović na najtežoj utrci
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kenan Hrustanović- Kenan Hrustanović, član našeg Udruženja, koji je zahvaljujući svojoj volji i konstantnim rezultatima uspio da bude i dio Projektnog tima a naravno i VEDRO EXTREME tima našeg Udruženja, postigao je proteklog vikenda zavidan rezultat. Kenan iza sebe posjeduje dugogodišnje iskustvo u atletici koju je uveo i u naše krugove pa se trenutno i VEDRAŠI bave trčanjem po Zenici, aktiviranjem na raznim maratonima u Bosni i Hercegovini, a takođe i podržavamo sve aktivnosti koje su usko vezane i za planinsko trčanje koje je sve više počelo da se razvija u našoj državi a i šire.

Da aktivnost udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO nije samo planinarenje je dokaz ova podrška članu u akivnosti koja je sve popularnija u svijetu, brdskom trčanju. Pošto se odvijao naš redovni plan aktivnosti, odlazak u Makarsku i penjanje na Vošac, Kenan je pored aktivnog sudjelovanja u organizaciji odlučio i da se prijavi na najtežu utrku u Hrvatskoj, i to ništa drugo nego trčanje na sam Vošac gdje smo mi pješačili u nedjelju. Svojim konstantnim treniranjem i voljom postigao je nevjerovatno 2. mjesto u svojoj kategoriji i na taj način donio rezultat našem Udruženju i u brdskom trčanju a i za našu državu, Bosnu i Hercegovinu.

Međunarodna brdska utrka Makarska – Vošac odražana je prošlu subotu 21.05.’16 u organizaciji Atletskog kluba Sv. Marko, JU park prirode Biokovo, HGSS-a Makarska i DVD Makarska. U devetoj utrci po redu učestvovalo je 33 trkača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. VEDRO, grad Zenica i BiH su imali svog predstavnika Kenana Hrustanovića. Start utrke je sa nulte tačke ispred opštine na rivi u Makarskoj, a cilj na Vošcu, koji je od početne tačke udaljen 1422 metra u visinu. Dužina staze od Makarske do Vošca je 8.6 km a naš predstavnik ju je istrčao za 1h i 27min. Ovim rezultatom Kenan je osvojio zapaženo drugo mjesto u svojoj M U23 kategoriji, a deseto u ukupnom plasmanu. I ako je Kenan planirao da mu ova utrka bude trening, odnosno pripremna utrka za takmičenje u Sloveniji GM4O ( Gorski maraton četri opštine ) rezultat je i njega samog iznenadio. GM4O je također brdska utrka dužine 42km sa oko 2000 metara visinske razlike. Kenan će i u Sloveniji predstavljati BiH.

Ovim putem se zahvaljujem ustanovi u kojoj radim JU ABAKUS Zenica na razumijevanju i fleksibilnosti, takođe zahvaljujem se i na podršci koju mi pružaju moji prijatelji planinari iz Vedra. – Ovo su bile riječi Kenana Hrustanovića, momka koji voli svoju domovinu.
Kenan Hrustanović je dvadesettrogodišnjak, primjer i ogledalo mladima BiH i dokaz da se sa dobrom i jakom voljom može postići puno. Kenan, ponos našeg grada !!!!

vedro.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno