Kultura Ljudi

NAJAVA: “Tri dana” za Medihu Draganović u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“TRI DANA” ZA MEDIHU DRAGANOVIĆ U BNP ZENICA

Ovog četvrtka, sa početkom u 20,00 sati, Bosansko narodno pozorište Zenica priredit će humanitarnu izvedbu predstave “Tri dana”, s ciljem pomoći poznatoj zeničkoj profesorici harmonike Medihi Draganović, koja već duže vrijeme vodi herojsku borbu protiv nesitnoćelijskog raka pluća.

Karte po cijeni od 10,00 KM za ovu predstavu stavljene su u prodaju krajem proteklog mjeseca, a cjelokupna zarada od njihove prodaje preusmjerit će se na Medihin račun, u svrhu pokrića troškova liječenja od opake bolesti na klinici u Turskoj, koji iznose oko 80.000 KM.

Komad “Tri dana” (Pad i uspon gospodina B.), kao jednu od najgledanijih komedija u BNP Zenica, potpisuje autor Roman Sikora, a u režiji Tanje Miletić -Oručević igraju glumci Nusmir Muharemović, Snežana Vidović, Zlatan Školjić, Siniša Vidović i Adem Smailhodžić.

Apel za pomoć profesorici Draganović nekoliko mjeseci ranije pokrenuli su zenički ugostitelji braća Ivan i Andrija Petrović, vlasnici “Krčma BP”. S obzirom da je Mediha prinuđena tokom mjeseca maja izmiriti sve troškove liječenja tzv. pametnim terapijama, to je ovaj apel podržao i naš “hram kulture”, kao ustanova čiji uposlenici na čelu sa direktorom Miroljubom Mijatovićem često dokazuju svoju socijalnu osjetljivost i odgovornost.

Iz menadžmenta BNP-a pozivaju građane da kupovinom karti podrže ovu njihovu humanu gestu, u iskrenoj želji da zajedničkim snagama izborimo Medihinu konačnu pobjedu za život.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno