Zenica

“Zenica Expo” prvi sajam poduzetništva za sve uz Medihu Draganović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 10. do 12. maja 2024. godine, Zenica je domaćin događaja koji otvara nova vrata u svijetu profesionalnog razvoja i obrazovanja. Riječ je o Prvom Internacionalnom sajmu zapošljavanja i edukacija “Zenica Expo” koji nije samo sajam, već dinamično okruženje gdje će posjetitelji imati priliku da istraže brojna slobodna radna mjesta iz različitih industrija. Sa VIP salonom opremljenim najnovijom tehnologijom, učesnici će moći održavati radionice, sastanke i panel diskusije.

Cilj “Zenica Expo-a” jeste osigurati platformu gdje poslodavci, uključujući i državne institucije, ambasade i razvojne agencije, mogu pronaći kvalificiranu radnu snagu, a tražitelji posla priliku za zapošljavanje, usavršavanje i profesionalni razvoj. Sajam također ima za cilj pružiti informacije o trendovima i promjenama na tržištu rada te poticati razvoj obrazovanja.

Organizatori žele omogućiti tražiteljima poslova da u kratkom vremenskom roku steknu praktične vještine i znanja koja su odmah primjenjiva i korisna poslodavcima.

Osim doprinosa u unapređenju poduzetništva kroz zapošljavanje adekvatne radne snage, ovaj sajam obilježit će i jedna humana gesta. “Zdravo poduzetništvo prije svega podrazumijeva zdravo okruženje s mnogo više pozitivnih priča u odnosu na one koje nas obeshrabruju. Zato smo se odlučili da postavljanjem humanitarne kutije na ovom događaju za pomoć našoj sugrađanki Medihi Draganović, koja se već duže vrijeme bori protiv teškog oblika raka pluća, pokažemo da svijet uspješnog biznisa itekako ima osjećaja prema onim članovima naše zajednice kojima je potrebna humanitarna potpora,” kazala je Selma Čivić, direktorica Agencije AVS, organizatora sajma.

Apel pomoći za profesoricu harmonike Medihu Draganović tokom proteklih mjeseci u javnosti su pokrenuli zenički ugostitelji braća Ivan i Andrija Petrović, vlasnici “Krčma BP”. “Od srca se zahvaljujemo organizatorima “Zenica Expo” za podršku, koju su nam ukazali postavljanjem humanitarne kutije za našu profesoricu Medihu. Oduševljeni smo njihovom idejom da svojim prvim sajamom objedine ideje promicanja poduzetništva u našem gradu, s naglaskom i na humanost te društvenu odgovornost, jer to i jeste smisao naprednog privrednog ambijenta, kakvom svi želimo težiti,” kazao nam je Ivan Petrović.

Ugledna profesorica harmonike, Mediha Draganović uskoro mora izmiriti sve troškove liječenjem tzv. pametnim terapijama na klinici u Turskoj, zbog čega je završetak akcije pomoći istoj hitan.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno