Politika

Finansijski izvještaj stranke Rame Isaka: Nemaju ni prihoda ni rashoda?!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Politička stranka Snaga naroda, čiji je predsjednik aktuelni federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnijela je finansijski izvještaj za prošlu godinu.

No, za razliku od velike većine stranka koji su to isto učinili, u izvještaju stranke Rame Isaka stoje sve same nule?! Naime, ova stranke, iako je prema dokumentaciji koju je predala CIK-u, u Općinskom sudu Zenica registrovana 12. maja 2023., do 31. decembra te godine nije imala nikakvih prihoda ni rashoda.

Nema ni donacija

U dokumentaciji koju su predali naveli su da nisu imali nikakvih prihoda od članarina, niti bilo kakvih finansijskih priloga, pa čak ni donacija ili poklona. Također, nisu dobili ni prihode iz budžeta.

Glasnogovornica CIK-a Maksida Pirić kazala je za Fokus da se radi o finansijskim izvještajima koje su predale stranke, a među njima i stranka Snaga naroda, te da to nisu akti CIK-a. Ona je navela da će ovi izvještaji tek biti podvrgnuti reviziji CIK-a u narednom periodu.

Usporedbe radi, stranka Narodni front Jelene Trivić, prema dokumentaciji koju su predali CIK-u, registrovana je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci 21. aprila 2023. dakle dvadesetak dana prije stranke Rame Isaka.

Akti Narodnog fronta

No, za razliku od političke stranke Snaga naroda, stranka koju predvodi Trivić, iako je samo 20 dana „starija“ ima i prihoda i rashoda, a te podatke su podnijeli CIK-u.

Tako su naveli da su imali 11.850 KM od članarina, 188.105 KM od finansijski priloga fizičkih lica i članova stranke, 5.000 KM je bilo priloga od pravnih lica.

Ukupni prihodi ove stranke iznosili su 204.955 KM. Rashodi Narodnog fronta u prošloj godini su iznosili 219.885 KM.

Autor: fokus.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno