Zenica

U Upravi policije MUP-a ZDK održan sastanak u povodu organizacije “Dječijeg festivala”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana, 07.05.2024. godine, u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličen je sastanak u povodu organizacije “Dječijeg festivala” koji će se održati dana 14.05.2024. godine sa početkom u 13,00 sati u gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici koji organizuje Institut “YUNUS EMRE” pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, te ambasade R. Turske u Bosni i Hercegovini.

Uvažene goste u svom uredu je primio policijski komesar Uprave policije, Admir Gazić, a sastanku su prisustvovali predstavnici Instituta “YUNUS EMRE”, gospoda Ersin Akbulut i Adnan Kadrić, predsjednik asocijacije “Mostovi prijateljstva”, gospodin Jasmin Imamović i komandir Policijske stanice Crkvice, Miroslav Rosić. U uvodnom dijelu sastanka komesar Gazić se zahvalio predstavnicima Instituta na posjeti i organizaciji 11. po redu “Dječijeg festivala” u Gradu Zenica, koji ima veliki kulturološki i obrazovni značaj za prijateljske zemlje, Bosnu i Hercegovinu i Republiku Tursku.

Zamjenik direktora Instituta “YUNUS EMRE”, gospodin Ersin Akbulut izrazio je zahvalnost Upravi policije i policijskom komesaru na svesrdnoj pomoći koju Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona svake godine pruža u organizaciji “Dječijeg festivala” koji se provodi u sklopu projekta “Moj izbor je turski”, kao i prilikom drugih događaja u organizaciji navedenog instituta, uz želju da se dobra saradnja nastavi i u narednom periodu. Tokom sastanka naglašeno je da će “Dječijem festivalu” prisustvovati oko 5500 učenika osnovnih škola iz 40 bosanskohercegovačkih gradova, kao i brojni domaći i turski zvaničnici, što ukazuje na značaj samog festivala.

Policijski komesar, Admir Gazić je ovom prilikom naglasio da će policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona preduzeti sve neophodne mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije pri organizaciji ovog festivala, kako bi održavanje istog proteklo u veselom i sigurnom okruženju.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprava policije MUP-a ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno