Ostali sportovi

Grad predložio sufinansiranje sa Kantonom, ubrzo ponovno otvaranje Željezarinog bazena u Industrijskoj?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad predložio sufinansiranje sa Kantonom, ubrzo ponovno otvaranje Željezarinog bazena u Industrijskoj? – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović predložio je da Grad Zenica i Ministrastvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Vlade Zeničko-dobojskog kantona solidarno “popola” sufinansiraju privremeno reaktiviranje rada zatvorenih bazena u Industrijskoj školi u Zenici.

Podsjećamo, bazeni nisu u funkciji više od pola godine, jer za njihovo održavanje i zagrijavanje treba oko 10.000 KM zimi i 4.000 KM ljeti, a prihodi koji su ostvarivani nisu bili dovoljni za rad bez gubitaka.

U ranijim razgovorima rukovodstvo zeničke Željezare bilo je spremno prepustiti upravljanje bazenima Gradu, a po zaključcima sa posljednjeg sastanka predviđeno je da “njihov udjel” bude osiguravanje zaposlenika i održavanje bazena, dok bi Kanton i Grad sufinansirali u probnom periodu (najmanje dva mjeseca) pokretanje rada.

Očekuje se skori odgovor iz kantonalne uprave, te precizno određivanje rokova kad bi Zeničani ponovno mogli uživati u zatvorenim bazenima. U protivnom, grad sa 90 posto neplivača među školskom populacijom bio bi “osuđen” na korištenje isključivo kompleksa u Babinoj rijeci – bazeni Crkvice, u manje od tri ljetna mjeseca, i to isključivo ako to dopuste vremenske prilike.

-Potpisao sam odmah, prvi saglasnost da participiramo sa tim iznosom, te pozvao Kanton da to učini za najveći i najmnogoljudniji grad koji predstavlja trećinu populacije Kantona, jer je neophodno da Zeničani, pogotovo mladi, imaju bazen. Ovakav i ovoliki grad treba imati i više od jednog zatvorenog bazena, ali ovo je mjera “na prvu”. Vjerujem da ćemo prilivom investicija i zainteresiranih ulagača imati i više prilika za ovakve i slične sadržaje, kazao je Kasumović za Zenicablog.

Na kraju, treba istaći da su, ako se vlasti dogovore, na potezu Zeničani koji su mjesecima apelovali i kritikovali kako nemaju bazene za sve uvjete. Odaziv korištenju bazena biće najbolja nagrada da se trud nadležnih i novac opredjeljen iz budžeta, isplatio.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno