Ostali sportovi

Futsal: Poraz zeničkih Salines-Neimara u Areni, Sarajlije u polufinalu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć, 24.4.2024.godine, u Zenici je odigrana 2.utakmica četvrtfinala play offa za prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu, a sastali su se MNK„Salines-Neimari“ Zenica i GFC Sarajevo. Utakmica se igrala od 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica pred oko 800 gledalaca

Pobjedu u ovom derbiju ostvarila je gostujuća ekipa Sarajeva i tako se sa dvije pobjede – „dvokorakom“  plasirala u polufinale play offa za prvaka BiH.

REZULTAT:

MNK „SALINES-NEIMARI“ – GFC SARAJEVO  4:8 (2:2);

Strijelci za „Salines-Neimare“ su bili Amar Šišić u 13′, Sulejman Salkić u 17′, Nasir Hodžić u 33′ i Anel Dedić u 37′

Strijelci za Sarajevo: Josip Bilić (3x) u 15′, 26′ i 40′, Faruk Brkanić (3x) u 16′, 29′ i 35′, Anes Džafo u 23 i Muanis Duvnjak u 38.minuti.

Sastav ekipe „Salines-Neimari“:

Mirzad Kozlić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Anel Dedić, Amar Šišić, Venes Huskić (golman), Sulejman Salkić, Samir Spahić, Emir Ščetić, Nasir Hodžić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen, Amar Vehabović, Hamza Vardo; (Predstavnik kluba Enes Kovačević);    

Kretanje rezultata: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2 poluvrijeme, 2:3, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7, 4:8 kraj.

Nakon ove utakmice u Zenici, na oficijelnoj facebook stranici MNK Salines-Neimari su objavili:

– Čestitke GFC Sarajevo na pobjedi i prolasku u POLUFINALE, gdje im želimo puno sreće.

Za nas je ovo bila posljednja utakmica u ovoj jako napornoj sezoni. Hvala svima Vama koji ste bili uz nas sve ovo vrijeme. Vidimo se u sljedećoj sezoni PREMIJER FUTSAL LIGE BiH -, stoji u kratkoj objavi.

Parovi četvrtfinalne serije:

GFC Sarajevo – MNK Salines- Neimari  (pobjednik je GFC Sarajevo, dvokorakom i ide u polufinalu na KMF Radnik MD SHOP Bijeljina).

MNK Sloga – WWIN Gornji Vakuf – Uskoplje – MNK Hercegovina  (pobjednik je, dvokorakom, MNK Hercegovina i ide u polufinalu na FC Mostar SG ‘Staklorad’).

Prednost domaćeg terena ima ekipa koja je ostvarila bolji plasman u regularnom dijelu sezone.

Četvrtfinalna i polufinalna serija se igra na dvije dobijene utakmice, dok se finalna serija igra na tri dobijene utakmice.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno