Nogomet

Foto+video: Čelik-Olimpic 1:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto+video: Čelik-Olimpic 1:0- Čelik je savladao Olimpic u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine (1:0), te je tako doveo sarajevske Vukove u veoma tešku situaciju.

Olimpic je napravio opasnu akciju u osmoj minuti, ali je nakon centaršuta Stanića odbrana Čelika otklonila opasnost. Četiri minute poslije Pandža je lijepo centrirao, ali bilo je to prejako za Hadžića. Karić je u 15. minuti veoma lijepo pokušao, ali lopta je otišla pored gola. Bila je do dobra šansa za goste.

Jusić je prvi zaprijetio golu Olimpica, a njegov udarac glavom u 16. minuti otišao je pored gola. Karić je još jednom pokušao, ali ravno u Adilovića. U 18. minuti domaći su došli do pogotka, a mrežu Vukova zatresao je Dedić. Nedugo nakon toga, Karić je pokušao na drugoj strani po treći put, no Adilović je opet odbranio.

U 37. minuti Muharemović je šutirao, a lopta je pogodila u ruku Kojića, no Skakić se nije oglasio. Do kraja prvog poluvremena viđena je po jedna prilika na obje strane. Dedić je imao veliku šansu da udvostruči prednost zeničana, a na drugoj strani udarac Pandže je izblokiran.

Na početku drugog poluvremena Olimpic je davao nagovještaj da će igrati još ofanzivnije. Prvo je Hadžić šutirao glavom preko gola, a isto je učinio i Bogičević. Vukovi su pravili pritisak, ali Čelik je čuvao prednost. Selimović je imao veliku šansu u 81. minuti. U finišu Olimpic je mogao do izjednačenja, ali prilike nisu realizovali Muharemović i Hadžić (SC.sport).

Čelik – Olimpic 1:0

Strijelci: 1:0 Dedić (18). Stadion: Bilino polje (Zenica). Gledalaca: 250. Sudija: Dragan Skakić (Gradiška). Žuti kartoni: Selimović, Salčinović, Bureković (Čelik) Regoje (Olimpic). Crveni karton: Salčinović (Čelik).

ČELIK: Adilović, Bajraktarević (od 74. minute Salčinović), Dedić (od 81. minute Kazazić), Karić, Selimović, Kojić, Popović (od 86. minute Grahovac), Bureković, Hećo, Jusić, Čolić.

OLIMPIC: Bandović, Merajić, Regoje, Muharemović, Pandža (od 67. minute Raščić), Smajić, Stanić, Karić, Bogičević, Handžić, Hadžić.

https://www.youtube.com/watch?v=E-pYc1POdKw



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno