Nogomet

Dva poraza Čelikovih omladinaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dva poraza Čelikovih omladinaca- 18. kolo Premijer omladinske lige BiH u nogometu. Omladinci Čelika (kadeti i juniori) u Zenici su odigrali utakmice iz 18.kola (sedmo kolo drugog dijela prvenstva i zadnje u jesenjem dijelu sezone) Premijer omladinske lige BiH protiv vršnjaka FK Željezničar iz Sarajeva. Obje Čelikove selekcije doživjele su domaće poraze.

Rezultati

KADETI: NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 1:3
JUNIORI: NK ČELIK – FK ŽELJEZNIČAR 0:2

Izvještaj KADETI :

U utakmici iz 18. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2016/2017 igrali su kadeti NK Čelik i njihovi vršnjaci iz FK Željezničar – Sarajevo.

Rezultat: Čelik – Željezničar 1:3 (1:2);

Strijelci: Husejnović u 11.minuti za Čelik, a Hasanović (2x) i Mešić za Željezničar.

Igralo se u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 50-ak gledalaca, po sunčanom i prohladnom vremenu (+7*C).

Čelik je došao u vođstvo odličnim golom Husejnovića, ali su gosti do kraja prvog poluvremena uspjeli preokrenuti rezultat na 1:2, a u finišu utakmice i povečati vođstvo na 1:3 za sigurnu pobjedu.

Sastav kadeta Čelika: Begić, Muslić, Horić, Zlatković, Puđa, Ibraković, Žuna, Zekić, Kalabić, Husejnović Čerimić. (Trener Senad Brkić);
Kadeti Čelika, nakon 18 odigranih kola imaju četiri pobjede, dva remija i 12 poraza (14 bodova).

Izvještaj JUNIORI:

Juniori Čelika, također, su igrali utakmicu iz 18. kola Premijer omladinske lige BiH u nogometu, sezona 2016/2017, protiv ekipe FK Željezničar iz Sarajeva.

Rezultat: Čelik – Željezničar 0:2 (0:1)

Strijelci za Željezničar su bili Mujagić u 20. i Šubo u 82.minuti.

I ova utakmica se igrala u Zenici, na Kamberovića polju, na terenu sa plastičnom podlogom. Utakmica je odigrana pred oko 30-ak gledalaca, po sunčanom i prohladnom vremenu (+7*C).

Sastav juniora Čelika: Trako, Popović, Mujak, Talić, Jukić, Šuvalić, Milanović, Šišić, Imamović, Bajramović, Muharemović. (Trener Pavle Skočibušić);

Nakon 18 odigranih kola juniori Čelika su zabilježili dvije pobjede, 13 poraza i tri remija (9 bodova).

U narednom 19. kolu (krajem februara 2017.godine) omladinci Čelika gostuju kod Zrinjskog iz Mostara.

Tekst i foto galerija E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno