Kultura

Duvački orkestar KUD Željezara na evropskoj turneji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Duvački orkestar KUD Željezara na evropskoj turneji  – Nakon veoma uspješnog gostovanja KUD “Željezara” Zenica na XX Festivalu Duvačkih orkestara, mažoret plesa i folklornih orkestara u gradu Dunaujvaroš, Republika Mađarska, koji je bio od 18.-20.08.2016. godine Sekcija Duvačkog orkestra na poziv Mostarskih Mažoretkinja večeras putuje na karneval u gradove Lil i Valencijans – Francuska gdjr će zajedno sa pojačanjem – duvačima iz grada Priboja nastaviti da u pravom svjetlu predstavlja svoj grad, Kanton, Federaciju i državu BiH.

Riječ je zapravo o velikim paradama kroz gradove gdje se susreću razne vrste muzike, plesova što je fantastičan doživljaj. Na turneji će se zadržati do 30.08.2016.godine i na ovaj način nastavlja započeto proslavljanje 90 godina rada i postojanja. Na svom proputovanju članovi će posjetiti i sljedeće gradove: Salzburg, Pariz, Minhen  i ostale gradove.

Po povratku sa ove turneje čekaju nas dalji nastupi povodom obilježavanja 90 godina postojanja i rada kao i pripreme za sljedeće nastupe, gostovanja i projekte, kako Društva u cjelini tako i svih Sekcija posebno.

Predsjednik UO Dževad Mustafić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno