Nogomet

Bh. fudbaleri pripremat će se na Ilidži i u Zenici

Reprezentativke BIH se pripremaju u Zenici
Reprezentativke BIH se pripremaju u Zenici
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bh. fudbaleri pripremat će se na Ilidži i u Zenici: Zmajeve testira selekcija PLBiH? – Selektor Baždarević je za 1. septembar tražio nekog „lakšeg“ protivnika, ali nijedna reprezentacija (Malta, Lihtenštajn, San Marino) iz tog ranga nije bila slobodna.
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji počet će 6. septembra, kada će na zeničkom Bilinom polju ugostiti Estoniju.

U odnosu na dosadašnju praksu, Zmajevi se neće okupiti u zeničkom Trening-centru N/FSBiH, nego će selektor Mehmed Baždarević vjerovatno svoje izabranike prozvati u nekadašnjoj ilidžanskoj bazi – hotelu Hercegovine.

Okupljanje 29. augusta

– Izvjesno je da će A reprezentacija pripreme obaviti u dva dijela. Prvi na Ilidži, a drugi u Zenici, u našem Trening-centru – potvrdio je za Faktor generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.

Naš državni tim okupit će se 29. augusta, a iako je postojala mogućnost, Baždarevićevi izabranici do meča s Estoncima neće igrati međunarodne prijateljske utakmice.

– Razgovarali smo sa selektorom i postojala je želja da 1. septembra igramo kontrolnu utakmicu. Na insistiranje struke tražili smo nekog, uslovno rečeno lakšeg protivnika. Kontaktirali smo Maltu, San Marino, Lihtenštajn…, ali sve one su bile zauzete u tim terminima. Stoga je ovaj termin ostao upražnjen – naglašava Baković.

Ipak, prema riječima prvog operativca bh. fudbala, Baždarevićevi izabranici mogli bi imati još jedan test prije 6. septembra. Baković nam je otkrio zanimljiv prijedlog.

– Možda u našem Trening-centru organizujemo test utakmicu između A reprezentacije i selekcije Premijer lige BiH ili Olimpijskom reprezentacijom. Opcija je bio i meč sa mladom reprezentacijom, ali izabranici selektora Darka Nestorovića 2. i 6. septembra igraju kvalifikacione mečeve protiv Norveške i Švicarske. Kada selektor dođe u BiH, znat ćemo detalje, odnosno da li će biti prihvaćen naš prijedlog – objasnio je Baković.

Uvid u kvalitet

Prema njegovim riječima, ovaj kontrolni susret, ukoliko bude zakazan, bit će odigran 31. augusta ili 1. septembra u Zenici.

S obzirom na to da je Baždarević i ranije najavio da će u A tim „uvoditi“ igrače iz domaćeg prvenstva, utakmica sa selekcijom PLBiH bila bi odlična prilika za uvid u kvalitet igračkog kadra.

Faktor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno