Sudske klupe

Potvrđena optužnica: Pretekao minibus, napao i povrijedio vozača i putnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 17.04.2024. godine, podiglo je optužnicu protiv Čičak Emraha zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 2. U vezi sa stavom 1. KZ F BiH.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 18.04.2024. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

BOSNA I HERCEGOVINA – FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO DOBOJSKOG KANTONA
Broj: T04 0 KT 0057162 24 – Zenica, 17.04.2024. godine
OPĆINSKOM SUDU U ZENICI – ZENICA

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižem
O P T U Ž N I C U
Protiv:
Čičak Emraha, rođen 1992. godine u Zenici, osuđivan,
Što je:
Dana 04.01.2024. godine, oko 17,25 sati u Zenici u ulici Crkvice kod broj 58, nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir, tako što je upravljajući vozilom „VW Caddy“ negodovao zbog toga što se ispred njega zaustavio minibus marke „Daimlerchrysler“ reg. oznaka … koji je prevozio putnike, te trubio iz vozila, a zatim izvršio preticanje autobusa zaustavivši vozilo ispred autobusa, nakon čega je prišao autobusu udarajući rukama po autobusu i upotrebom fizičke snage nasilno otvorio vrata vozača na autobusu, a zatim ušao u autobus i približio se vozaču G. S. koji je sjedio za upravljačem, te upotrijebio sprej suzavac kojim je posprejao S. po očima, znajući i svjestan da mu na taj način može nanijeti povrede, što je i htio, kojom prilikom je sprej zahvatio i B. S. koja je sjedila na sjedištu iza vozača, a zatim je izašao iz autobusa i vozilom se udaljio u nepoznatom pravcu, nanijevši G. S. lake tjelesne povrede u vidu posttraumatske upale spojnice i rožnice oba oka, a B. S. akutnog zapaljenja grla, Dakle, nasiljem i naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir, pri čemu je drugima nanio lake tjelesne povrede, Čime je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno