Košarka

Košarkaši Čelika ove subote gostuju kod sarajevskih Sparsa u utakmici iz drugog kola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkaši Čelika ove subote gostuju kod sarajevskih Sparsa u utakmici iz drugog kola- Konačno, ovog vikenda kreće Prvenstvo u košarkaškoj ligi BiH. U prvenstvu KSBiH, i u ovoj sezoni, nastupa OKK Čelik iz Zenice. Sezona 2021/2022 KSBiH za muškarce je trebala početi  16./17. 10. 2021.godine, ali su to bojkotovali klubovi iz KS RS. Odigrane su samo neke utakmice i nakon toga u Zenici je 19.10. zasjedao UO KSBiH i donijeli su nove odluke o čemu smo ranije objavili.

Zbog bojkota klubova iz Republike Srpske, zenički “Čelik”u Mrkonjiću-Gradu su dočekala zaključana vrata sportske dvorane, tako da susret 1. kola  sa ekipom “Mladosti” nije ni odigran. Kako je odlučeno na sastanku Upravnog odbora “Čelik” i “Promo” će utakmice prvog kola protiv “Mladosti” i “Leotara” odigrati naknadno 26. ili 27. oktobra. Prvobitno je bilo objavljeno da će utakmice biti  registrovane 20:0 u korist ova dva kluba.

Drugo kolo košarkaškog prvenstva BiH na programu je ovog vikenda. Na zvaničnoj stranici KS BiH objavljeni su parovi drugog kola prema kojem OKK “Čelik” gostuje kod “Sparsa”, a prema ranijem rasporedu u 2.kolu bili su slobodni. Prema novoj odluci u Ligu su uključeni banjalučki Borac i sarajevski Spars, dok će se Igokea uključiti u Ligu 6 za prvaka uz uplatu nekoliko kotizacija.

Utakmica Spars – Čelik je zakazana za subotu 23. oktobra od 17 sati u SD Hills na Ilidži.

Planiran je i LIVE prenos na Youtube kanalu.

U prošloj sezoni, OKK Čelik je kao debitanti u društvu najboljih stigao do Lige 6 za prvaka i prijatno su iznenadili sve ljubitelje košarke u Zenici. U ovogodišnju sezonu ulaze sa izmijenjenim i podmlađenim sastavom, ali i sa ambicijama da i dalje budu u vrhu bh. košarke.

Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK Čelik, pred gostovanje Zeničana ekipi Sparsa za portal BHbasket je izjavio:

“Zadovoljan sam odrađenim u pripremnom periodu. Svi momci su zdravi i s nestrpljenjem isčekuju start sezone. Dosta smo mijenjali i podmladili roster, i sve pripremne utakmice smo igrali sa dosta oscilacija. Bilo je i odličnih, i loših momenata. Svjesni smo da u Sarajevu kod favoriziranog domaćina moramo imati fokus cijelih 40 minuta, kako bi došli do pozitivnog rezultata. Izuzetno respektiram sve što radi kolega Kaščelan na klupi Sparsa. Imaju odličan sistem igre u oba smjera, vrhunsku atmosferu između igrača i visoki intenzitet igre.Moramo biti hrabri i koncentritani, i tražiti svoje šanse za pobjedu”, zaključio je Pandža.

Haris Ćurevac, jedan od nosilaca igre Čelika, pred gostovanje Sparsima je istakao:

“Napokon smo dočekali da liga krene. S nestrpljenjem čekamo prvu utakmicu i motiva ne fali. Ako ispoštujemo naš dogovor i uz maksimlano zalaganje vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata”, izjavio je Ćurevac.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno