Zločini

Šokantno: 27 Zeničana na Listi Anonymusa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šokantno: 27 Zeničana na ISIS Listi Anonymusa Hrvatska – Tokom dana, u četiri nastavka Anonymusi Hrvatska su na svojoj Facebook stranici objavili navodnu bazu Ministarstva sigurnosti BIH, u kojoj se nalaze “sigurnosno interesantne osobe”, koje se dovode u vezu ili su predmet praćenja zbog saradnje sa ISIS-om (ISIL).

Na toj listi, na kojoj se nalaze “skrinšotovi” (screenshoot) iz baze podataka bivšeg CIPS-a nalazi se čak 27 osoba sa prebivalištem u Zenici.

Anonymus
Anonymus

U poslijepodnevnim satima nadležne institucije demantovale su da se radi o upadu u bazu podataka, nego se radi o starim informacijama iz ranije baze. U međuvremenu, javilo se nekoliko osoba sa liste, koji su demantovali bilo kakvu povezanost s ISIS-om, a za neke je navodno utvrđeno da su umrli prije nekoliko godina, prije prvih medijskih napisa o Al-Kaidi, “Islamskoj ržavi”….

Pozivamo i ostale osobe koje poznaju nekog sa liste, a uvjereni su da se radi o grešci ili zloj namjeri, da se jave administratorima i odgovornim na ovoj Facebook stranici ili da zatraže njihovo uklanjanje. Fotografije navodnih saradnika ISIS-a se nalaze na ovom LINKU. Pogledati pod fotografije ili pogledati na Vremenskom zidu (trenutno, 20.50h, petak) postoje četiri grupe fotografija, koje je trenutno moguće zajedno vidjeti u Foto sekciji. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno