Info

Smanjenje cijena roaminga u EU

Smanjenje cijena roaminga u Europskoj uniji
Smanjenje cijena roaminga u Europskoj uniji
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Smanjenje cijena roaminga u EU- Europska komisija predložila je smanjenje veleprodajnih cijena roaminga koje operateri međusobno plaćaju kada njihovi korisnici koriste gostujuće mobilne mreže kako bi se omogućilo ukidanje naknada za roaming krajnjim korisnicima do ljeta sljedeće godine.

Naime, članice Europske unije su prošle godine dogovorile kako bi se trebale ukinuti naknade za roaming u 28 zemalja članica do srpnja 2017., no da bi se to provelo moraju se smanjiti i veleprodajne cijene roaminga. Prema novom prijedlogu operateri bi jedan drugom mogli naplaćivati najviše 4 euro centa po minuti poziva, 1 euro cent po tekstualnoj poruci, te 0,85 euro centa po megabajtu podataka.

Očekuje se kako će biti dosta neslaganja u prihvaćanju ovih mjera. Naime, operateri iz zemalja koje imaju puno dolaznog roaminga žele da veleprodajne cijene budu dovoljno visoke kako bi kompenzirali troškove koje im generiraju gostujući korisnici. S druge strane, operater iz zemalja gdje su cijene telekomunikacijskih usluga jeftine, a čiji stanovnici puno putuju, boje se kako će ukidanje roaminga prije nego se smanje veleprodajne cijene prisiliti ih na podizanje cijena na domaćem tržištu kako bi nadoknadili troškove.

Trenutno su veleprodajne cijene roaminga 5 euro centi po minuti poziva, 2 euro centa po tekstualnoj poruci, te 5 euro centi za megabajt podataka.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno