Naše

Poziv za učešće u istraživanju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv za učešće u istraživanju – Javni poziv za učešće u istraživanju – o pitanjima identiteta, psihosocijalnog razvoja i drustvene integracije mladih iz BiH.

U okviru projekta Evropske unije „Children Born of War – Past, Present and Future“, Amra Delić, doktorantica Univerziteta u Greifswaldu (Njemačka) provodi istrazivanje o pitanjima identiteta, psihosocijalnog razvoja i drustvene integracije mladih iz Bosne i Hercegovine.

U istrazivanju ucestvuju mladi rodjeni u periodu 1992-1999. godina, koji pripadaju jednoj od sljedece tri grupe: 

1) djeca, tj. mladi ciji su ocevi bili pripadnici stranih snaga stacioniranih tokom i nakon rata u Bosni i Hercegovini (UNPROFOR/IFOR/SFOR), a majke drzavljanke BiH,

2) djeca, tj. mladi ciji su ocevi bili strani humanitarni radnici pri organizacijama I UN agencijama koje su djelovale tokom i nakon rata u Bosni i Hercegovini, a majke drzavljanke BiH,

3) djeca, tj. mladi ciji su ocevi i majke pripadali razlicitim stranama u sukobu.

Istraživanje je odobreno od strane Etickog komiteta Univerziteta u Greifswaldu i dio je sireg projekta Evropske Unije “Children Born of War – Past, Present and Future“, koji se provodi u vise zemalja svijeta. Ucestvovanje u istrazivanju je na dobrovoljnoj osnovi i uz informirani pristanak.

Provodi se pomocu upitnika za cije je popunjavanje potrebno u prosjeku dva sata, a za izdvojeno vrijeme ucesnici ce dobiti naknadu u iznosu 20 KM.

Ukoliko pripadate nekoj od navedenih grupa, bili bismo Vam veoma zahvalni za ucestvovanje u ovom istrazivanju.

Dobijeni podaci ce biti koristeni za analize koje će ukazati na potrebe psihosocijalnog razvoja i nivo drustvene integracije mladih iz navedenih grupa u BiH, a koje će donosiocima odluka i javnih politika omogućiti planiranje daljih aktivnosti i mjera.

Tajnost i povjerljivost dobijenih informacija su zagarantirane jer će se podaci dobijeni iz upitnika posmatrati i analizirati samo grupno, dok ce ime i prezime ucesnika/ica, grad/mjesto ili bilo koja druga lična referenca biti zasticeni.

Molimo Vas da molbu za učešće u istraživanju proslijedite Vašim poznanicima/ma koji/e pripadaju jednoj od gore navedenih grupa.

Za sva dodatna pitanja i za prijavu za učešće u ovom istrazivanju, kontakt osoba je Amra Delić. Mozete nas kontaktirati pozivom na broj telefona 062 810 268 ili putem e-maila: [email protected]
Hvala unaprijed!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno