Nogomet

NGG Za Čelik: Sastanak u Gradskoj upravi – korak bliže ostvarenju cilja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NGG Za Čelik: Sastanak u Gradskoj upravi – korak bliže ostvarenju cilja – Nakon jučerašnjeg sastanka u gradskoj upravi, oglasili su se i predstavnici Neformalne grupe građana „Za Čelik“ sa sljedećim saopštenjem.

“Kako je i objavljeno u medijima, jučer je u prostorijama Gradske uprave Zenica održan sastanak po pitanju stabilizacije i provedbe promjena u NK Čelik Zenica. NGG „Za Čelik“ i Udruženje „Robijaši 1988“ su zahtijevali od novoizabranog gradonačelnika g. Fuada Kasumovića što hitnije sazivanje zvaničnog sastanka kada je u pitanju ovaj problem jer smatramo da su se stekli osnovni preduslovi za konkretnije djelovanje u smislu sanacije klupskih problema, a da je vremena sve manje.

Uz odobrenje g. gradonačelnika da, na sastanak na kojem će nas ugostiti zajedno sa svojim šefom kabineta g. Arminom Mujkićem, pozovemo sve za koje smatramo da su relevantni, nakon prethodno obavljenih razgovora i niza sastanka, pozvani su:

1. g. Adnan Nuhagić (v.d. direktora kluba), g. Damir Bradarac (predsjednik Skupštine) i g. Mirnes Isaković – ispred Komiteta za hitnost NK Čelik Zenica i
2. g. Edin Beganović (vlasnik firme Agroekonomik d.o.o. Zenica), g. Enes Ibrahimagić (vlasnik firme Buena Vista d.o.o. Zenica), g. Eldin Vrače (direktor firme AE Sigurnost d.o.o. Zenica), g. Mirsad Čizmo (vlasnik firme RM-LH d.o.o. Zenica) i g. Vahdet Drino (direktor BBI banke za regiju Zenica) – ispred zeničkih biznismena i privrednika koji su zainteresovani za rad u NK Čelik Zenica pod novim sistemom.

Pored gorenavedenih koje smo kao inicijatori ovog sastanka pozvali, sastanku je prisustvovao i g. Nihad Perčo, a kojeg je pozvao g. Mujkić.
Na početku sastanka smo pismenim i usmenim putem svim prisutnima predstavili predloženi set mjera sa zahtjevima prema Gradu, trenutnoj, te budućoj klupskoj strukturi koji podrazumijevaju:

– Podršku Grada Zenica prvenstveno u finansijskom smislu za otplaćivanje poreskog duga, kao i za ustupanje stadiona na korištenje, te otpisivanje dugovanja prema javnim preduzećima i javnim ustanovama Grada Zenica,

– Zahtjeve za eventualni Upravni odbor da u skladu sa novim statutom počne s radom na sanaciji dugovanja prema Poreznoj upravi kroz potpis reprograma kada zakonski bude moguć, na pregovorima s dobavljačima kojima NK Čelik Zenica duguje, na servisiranju tekućih obaveza prema radnoj zajednici i igračima, na opstanku u Premijer ligi BiH, racionalizaciji poslovanja i postepenoj orjentaciji na omladinski pogon,

– Saradnju trenutne klupske strukture da obezbijediti tehničke uslove za održavanje sjednice Skupštine kluba koja će izglasati novi statut po članskom modelu i imenovati novi Upravni odbor i

– Ponudu NGG „Za Čelik“ i UG „Robijaši 1988“ Zenica koji bi u slučaju ispunjenja navedenih zahtjeva pružili maksimalnu volontersku pomoć za sve poslove za razvojni plan Čelika a koji su u skladu sa našim kapacitetima, kao i sa novim statutom kluba, aktivno radili na omasovljavanju pokreta s naglaskom na učlanjenje u klub i dolazak na utakmice, te podnijeli kandidature za Nadzorni i Tehnički odbor kluba uz rad na volonterskoj osnovi.

Nakon razmjene mišljenja, iznošenja ideja, kao i vlastitih mogućnosti za doprinos u budućem radu NK Čelik Zenica, svi prisutni su izrazili spremnost na radu na stabilizaciji kluba u skladu sa većinom naših zahtjeva i to kroz:

1. Obećanje gradonačelnika da će se iz budžeta Grada Zenica obezbijediti finansijska sredstva za reprogramiranje poreskih dugovanja, kao i otpisati dugovanja prema javnim preduzećima,

2. Spremnost da kao privremeni mandatar, g. Eldin Vrače predloži tim saradnika za članove Upravnog odbora na 6 mjeseci i rad u skladu sa novim statutom i gorenavedenim zahtjevima, te kandidaturu za Upravni odbor nakon isteka privremenog mandata, na prvim klupskim izborima po članskom modelu,

3. Spremnost predsjednika Skupštine NK Čelik Zenica, kao i ostalih članova Komiteta za hitnost na pripremu skorašnje sjednice na kojoj će se izabrati novi Upravni odbor te izglasati novi statut po članskom modelu,

4. Proglašavanje prekida bojkota u slučaju ispunjenja zahtjeva, te animiranje građana na dolazak na utakmice i učlanjenje u klub, maksimalnu angažiranost NGG „Za Čelik“ i UG „Robijaši 1988“ Zenica za sve aktivnosti oko NK Čelik Zenica koji su u skladu s našim kapacitetima i novim statutom kluba, ustupanje svojih članova, u ovisnosti od želje Upravnog odbora, na privremeni rad u klubu u periodu od 6 mjeseci uz minimalne naknade.

Već danas se nastavljaju razgovori sa svim relevantnim s ciljem tehničke pripreme svih preduslova za izglasavanje novog statuta i biranja Upravnog odbora.

O toku pregovora, rezultata dogovora, te svih budućih akcija, ćemo, kao i do sada, blagovremeno obavještavati svu zainteresovanu javnost.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno