Sudske klupe

Nakon godinu dana skrivanja: u Orahovici kod Zenice uhapšen odbjegli optuženik za terorizam Mehmed Tutmić

Mehmed Tutmić
Mehmed Tutmić
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podsjetimo, tokom pretresa njegove kuće krajem avgusta ove godine, policija je pronašla 2 kg plastičnog eksploziva, sporogoreći štapin, automatsku pušku, 1000 metaka i jedan ručni raketni bacač – RPG !?

Mehmed Tutmić je na ratištima Sirije bio od jula 2013. do avgusta 2014. godine gdje je i teško ranjen. U vremenu prije odlaska u Siriju Tutmić je, prema obavještajnim podacima, posjećivao područje Gornje Maoče gdje je negirao zakone BiH. Inače je okarakterisan kao osoba agresivnog ponašanja.

Tužilaštvo BiH ga je zajedno sa još 11 osoba optužilo za podršku terorizmu i pripadnost paravojnim formacijama. Nakon što se od oktobra prošle godine nije odazivao sudskim pozivima za ročišta, njegov predmet je izdvojen, a potom i raspisana potjernica. Skrivao se na području Zenice i Maglaja, te šumama nadomak sela Orahovica.  Žurnal je već pisao kako postoje službene zabilješke u kojima svjedoci navode kako je Mehmed Tutmić poručio da se živ neće predati. U trenutku hapšenja nije pružio otpor.

(A.G.-A.A. – zurnal.info)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno