Naše

Kome se požaliti na mješavinu preglasne muzike?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kome se požaliti na mješavinu preglasne muzike? – Stojim nocas na prozoru stana 4. sprat strogi centar grada. Muzika uzivo lupa sa svih strana malo iz Jazza, malo iz Filma, malo sa Kamberovica i malo ispred Arene. Svako lupa i dere se na svoju stranu. a citavim gradom se ori dreka i muzika.
Da se razumijemo volim muziku stari roker sam draga mi Metallica pa i Dire Straits i Red Hot Chili Pepers. Odem vani na koncert ponekada. Ovo sto sada slusam nije da nemam ukusa, ali brate lupaju svom snagom. U objektima i na koncertima po 20 dusa, al vazno je da lupa nema veze ko j*** gradane ovog grada MOG grada gdje sam rodjen, gdje zivim. Pitam se gdje zivim i sta radim ovdje, a imam strani pasos mogu gdje hocu zivjeti, al brate Zenica je moj Zivot.
Sta Gradske vlasti tj. doslje i ine karikature rade od ovoga grada i njegovih gradana. Serviraju muziku uzivo gdje god stignu ubise pojam u gradanima dok drugi ponesto zarade gazdice nesto oni pjevacici sastavici /nema veze niko ne placa ni pdv ni porez, hebo drzavu gule je svi pa i oni, niko im ne smeta, niti kontrolise, ubije se koji dinar sa strane/ ali mislili itko od tih glavesina na obicne gradane.Trebal se neko odmoriti, trebali bas Zenici 200 kafana sa muzikom uzivo ovo je teror vise brate kazem ti ja. Ovo je za neizdrzat. Pa majka mu stara hocel ta gradska vlast servirat omladini kakav drugi sadrzaj sem kafane i muzike uzivo?
Hocel da opet pocnu padat mrtve glave po gradu jer znamo sta alkohol i muzika uzivo znaci svi dobro znamo.U Zagrebu je doticni gradonacelnik izmjestio muziku uzivo 5 km od predgrada Zagreba pa ko voli nek izvoli i omogucio svojim gradanima da uzivaju u miru i tisini.Imal kakav kandidat da je razmatrao ovo pitanje nek obeca pa makar i slago.Imali iko ikakve ideje od gradske uprave da da omladini bilo sta drugo sem kafane i muzike uzivo.
Pazi sad ovo odem na stranicu grada fol suradjuj sa svojom opcinom zali se pisi kakvi su problemi, a s druge strane sjedi robot hljeba mi. Citam dosta gradana se zali bas na muziku uzivo al sa druge strane sjedi robot i ponavlja Zakon o buci uplati nek dodu izmjerit ako krse zakone kaznicemo ih.
Oplako sam stare mi od smijeha jedno 50 tak zalbi na muziku uzivo i robot svima odgovara isto. U prevodu to znaci laicki ko te j*** nemas se kome zalit glavno da talovi uredno setaju okolo. Sluzba za ekonomske poslove grada Zenice  se ne treba tako zvat nego sluzba za muziku uzivo i to je to. Svaki gazdica poreda par stolova sredi pjevaljku i udri ima levata popice pojes, a pjevaljka se nesmije dirat masnim rukama ubije se kesh i to je to. I opet naj*** mali gradanin koji je prisiljen kao i ja da slusa svu tu gomilu zvukova od narodne pa turbo folka do ocvalih rokera.
Niko ne izdaje racune fiskalne niti placa ista drzavi. Hoce im se moze im se. Istreso se ja malo vise, al brate ne mogu vise ovo izdrzat sta se ovo desava sa Zenicom. Imamo vise kafana sa muzikom uzivo nego pola BiH.Izgleda svima dobro sve lagano komotno udri brigu na veselje. Svima dobro samo onom gradaninu sto sve to mora slusat nije dobro i trpi dok ne pukne. A kad pukne svi lete pitaju sta mu bi. Plakat od jada i tuge brate ovo Zenica je postala haos, evo sad placem slusam uporedo rock i folk svak na svoju stranu lupa gluho bilo.
Dosta i od mene nego za kraj da priupitam ove sto se kandiduju hocel ko na debatama zauzet stav da se rijesi problem muzike uzivo u gradu koji to po nicemu nije kojeg ste unistili. Napominjem vas da grad ne cine ulice niti fontane grad cine ljudi gradani, a velikom broju gradana je dopizdilo sve ovo.
S POSTOVANJEM BECIRCIC IZUDIN-ZENGA
tekst našeg sugrađanina prenesen u izvornom dostavljenom obliku; naslov urednički


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno