Naše

Kamberovića polje: park kakvog drugi nemaju – zašto nas nije briga i za zajedničku imovinu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kamberovića polje: park kakvog drugi nemaju – zašto nas nije briga i za zajedničku imovinu? – Poštovani, sinoć, oko 19:30 prolazeći Kamberovića poljem, preko puta šoping centra, a u blizini dječjeg igrališta, primijetila sam da mala grupa momaka i djevojaka pali vatru pored velikog grma i teferiči.

Za paljenje vatre su lomili grane sa tog grma. Osim mene, bilo je još prolaznika, svi su vidjeli paljenje vatre, međutim niko nije reagovao. Kad sam sa jednim bračnim parom sa djecom htjela da ovo prokomentarišem, rekli su: tako je to, gospođo, sve će da unište, misleći valjda na nesavjesne pojedince.

Ja sam jedina nazvala policiju i rečeno mi je da će poslati policiju iz Crkvica.

Pošto je bilo prošlo 20 minuta, a policija nije došla, ja sam ponovo nazvala, i rečeno mi je da policija ima intervenciju i da će doći. Nakon što je prošlo još 20 minuta, ponovo sam nazvala i rekli su da je policija krenula prije 3 minute, međutim tek nakon 45 minuta od mog prvog poziva sam ugledala policijsko auto. Za to vrijeme pao je mrkli mrak, a nesavjesni omladinci su i dalje nesmetano lomili grane i ložili vatru u sred Kamberovića polja.

Ja sam prišla autu i objasnila policiji gdje je vatra. Policija se zahvalila i prišla im je, a ja sam se udaljila.

Kratko nakon toga sam vidjela da se policijski auto udaljava, ne znam da li su ih samo upozorili ili će im biti uručeni prekršajni nalozi kako bi i trebalo da bude, jer su uništavali javno dobro, a i postojala je mogućnost da izazovu požar.

Iz ove priče su me razočarale dvije stvari:

– ravnodušnost građana-prolaznika koji su vidjeli vatru, a nisu ništa učinili da to spriječe i drugo
– sporost policije koja je došla tek nakon 45 minuta i nakon mog trećeg poziva. Pitanje je da li bi policija i došla da ih nisam čekala i uporno zvala da dođu.

Policija vjerovatno misli da ima važnijih stvari da radi nego da čuva Kamberovića polje od vandala.

Da je se ovo desilo u npr Njemačkoj, stotine građana-Nijemaca bi zvalo policiju, međutim kod naših građana (čast izuzecima) vlada nezainteresovanost za javne površine, valjda ih nije briga za sve što nije njihovo privatno vlasništvo. građana.

Vrijeme je predizborne kampanje i u moru velikih obećanja koja se nude, nisam pročitala da iko nudi zaštitu javnih parkova od vandala, a u parkovima, naročito Kamberovića polju uživamo i mi i naša djeca.

Lijep pozdrav, Zeničanka N.S.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno