Biznis

Gradska uprava poslušala ugostitelje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović i njegovi saradnici održali su sastanak sa predstavnicima Udruženja poslodavaca Zenica, Sekcije ugostiteljske djelatnosti. Inicijator sastanka bili su zenički ugostitelji. Tema sastanka bila je primjena novog Tarifnika o zakupu javne površine u gradu Zenica.
Sagledavajući reperkusije primjene novog Tarifnika, Gradska uprava i predstavnici Sekcije ugostiteljske djelatnosti, Udruženja poslodavaca Zenica usaglasili su zajedničko rješenje koje će u narednom periodu omogućiti bolju poziciju ugostiteljima u gradu Zenica.
• Na sastanku je dogovoreno da novi Tarifnik o visini naknade za korištenje javnih površina u gradu Zenica bude izmijenjen na način da će za ugostiteljske djelatnosti visina mjesečne naknade ostati na nivou ranijeg Tarifnika. Drugim riječima, neće biti povećanja zakupnine javne površine za ugostiteljsku djelatnost.
• Takođe je dogovoreno da se u narednom periodu izmijeni i Odluka o komunalnim taksama grada Zenica, na način da se ukine odredba o plaćanju takse za držanje žive muzike u ugostiteljskim objektima, a što će doprinijeti razvoju muzičke scene u našem gradu i promovisanju mladih i perspektivnih muzičkih bendova iz Zenice (član 14 Odluke).
• Zaključeno je da se ovakav vid saradnje Gradske uprave i Udruženja poslodavaca Zenica, Sekcija ugostiteljske djelatnosti nastavi i u narednom periodu u cilju stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta za rad ugostitelja i drugih poslodavaca u gradu Zenica.

Gradska uprava Zenica i Udruženje poslodavaca Zenica, Sekcija ugostiteljske djelatnosti



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno