Zenica

Foto: Mala škola udaraljki Raga Daga Dum

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Mala škola udaraljki Raga Daga Dum – Udruženje Centar za edukaciju promociju i afirmaciju djece i mladih ” Ars Centar” Zenica, ima za cilj ponuditi raznovrstan kreativno umjetnički sadržaj za djecu i mlade, te prepoznati potencijale i afirmisati njihov rad.

Jedna od aktivnosti koju smo započeli u ovoj školskoj godini na muzikom odsjeku centra, je Mala škola udaraljki ” Raga Daga Dum” koju vodi nastavnik Dino Alagić.

U saradnji sa udruženjem ” Zona Muzike ” danas smo realizirali ideju muzičke radionice na pravom stageu kako bi djeca osjetila scenu, publiku, rasvjetu i sve ono što upotpunjuje scenski nastup i što ih očekuje ako u budućnosti budu željeli biti muzičari.

Zahvaljujemo se Josipu Dujmoviću i ostatku ekipe udruženja “Zona muzike” , što su prepoznali našu ideju i vejrujemo da ćemo  nastaviti uspješnu saradnju kako bi okupili što više zainteresovane djece i roditelja za ovom vrstom aktivnosti koja je nova u našem gradu.

[box type=”shadow” ]Ukratko o radionici koju djeca mogu pohađati utorkom i petkom od 18, 30 u prostorijama “Ars Centra” koje se nalaze u OŠ “Vladimir Nazor ” : RAGA – DAGA – DUM – Mala škola udaraljki za djecu uzrasta od 6 do 18 godina starosti. Jedan od osnovnih ciljeva Male škole udaraljki je pripremiti polaznike i upoznati ih sa svim komponentama ritma i udaraljki. Djeca će imati prilku da kroz kreativno-zabavne radionice uče o različitim muzičkim kulturama i tradicijama iz cijelog svijeta, ali i da upoznaju mogućnosti nekonvencionalnog muziciranja i improvizacije. Pored sviranja, u kreativno-zabavne radionice su uključeni i elementi pjevanja i plesa, kao i izrada originalnih udaračkih instrumenata. Radionica je idealna za dječake ali su i djevojčice dobrodošle. Sve informacije možete dobiti u inboxu fb stranice.[/box]

Čekamo vaše javljanje!!
Ars tim



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno