Info

Foto: Edukacija za konobare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Edukacija za konobare – Agencija za ekonomski razvoj “Prvi korak” d.o.o. Konjic, u saradnji s Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju (GIZ), danas je na svečanoj ceremoniji u Restoranu “Konak” Konjic dodijelila certifikate konobarima koji su završili obuku. Konobari su za mnogobrojne zvanice iz privrede, ugostiteljstva i medija napravili prezentaciju usvojenih znanja i tehnika u posluživanju.

Prisutne goste posebno je impresioniralo pripremanje hrane pred njima. Flambirana i pripremana su slana i slatka jela, čime su polaznici pokazali vrhunske vještine. Certifikati su uručeni Sabihi Murvat, Tariku Repovcu, Amiru Maksumiću, Asmaru Šurkoviću, Dženanu Letuki, Anelu Ćibi, Almiru Haliloviću i Adni Habibiji.

Najavljena je i mogućnost narednih edukacija za kuhare, turističke vodiče, recepcionere i sobarice, također uz podršku GIZ-a. Trening radionice vodio je Hamid Kujraković uime Centra za edukaciju kadrova u ugostiteljstvu u sastavu Udruženja kuhara BiH, saopćeno je.

Polaznici su tokom obuke radili sa proizvodima Tajna, Laganini i Stampi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno