Naše

Cjelodnevni program za Sajjru Poljo 1.8.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Cjelodnevni program za Sajjru Poljo 1.8. – Od srca za srce – svi podržimo malenu heroinu Sajjru Poljo 1.8. – U ponedjeljak, 01. 08. 2016. godine,  u ljetnoj bašti Cabaret cluba, koja se nalazi na Trgu ispred Opcine Zenica, biće održana izložba dvadesetak radova male heroine Sajjre Poljo, a u organizaciji Ivana i Andrije Petrovic, vlasnika Cabaret cluba.

U ponedjeljak od ujutro pa do kasnih večernjih sati, na platou ispred zgrade Grada Zenica, dvadesetak slikara upriličiti će jednodnevnu kolonijeu u kojoj će nastajati slike koje će tokom večernjih sati biti izložene u ljetnjoj bašti Cabaret cluba, vlasništvu braće Petrović.

Ovo je dio akcije koja se organizira, a u svrhu prikupljanja novca za liječenje Sajjre Poljo, desetogodišnje djevojčice, koja je i sama slikarka.

-Sve je nastalo na ideji kada je Cabaret club radio jednu manifestaciju u decembru prošle godine, gdje smo primjetili Sajjrinu volju i stručnost za crtanjem. Sajjra je bila na jednoj izložbi, koju smo također organizovali, gdje je izrazila želju za organizovanjem svoje izložbe. Obzirom da Sajjra treba na drugu operaciju, odlučili smo da njene slike stavimo na aukciju, te da kompletan iznos od prodatih slika ide za mladu umjetnicu”, istakao je organizator izložbe Ivan Petrović.

Djevojčica Sajjra će te večeri sa početkom u 19 sati prirediti i svoju prvu humanitarno-prodajnu izložbu u istom prostoru.

-Zahvalio bi se svim učesnicima ove manifestacije, jer su u organizaciji braće Petrović i Miroljuba Mijatovića napravili jedan veliki posao što se tiče umjetnosti u Zenici da bi pomogli mojoj djevojčici u daljem liječenju, istakao je Mirsad Poljo, Sajjrin otac.

Već je prodano pet slika, prikupljeno je 600 KM, od osoba koje neće biti u prilici da u ponedjeljak budu u Zenici. Pokušati će se prikupiti 4000 KM, koliko je preostalo za drugu operaciju male heroine. Sam zahvat košta 20 000, gdje je se uspjelo do sada skupiti 16 000.

U programu će učestvovati i Haris Burina, glumac Bosanskog narodnog pozorista Zenica, Neno Murić, popularni pjevač iz Sarajeva, mlada Ajla Haseljić, učenica Muzičke škole Zenica kao i članovi Dječije, omladinske i lutkarske scene BNP-a Zenica, Nina i Saša Kolar…  Aukciju će voditi glumica BNP-a Sabina Kulenović.

Među onima koji su se odazvali je i čuveni zenički umjetnik Alija Kulenović, koji će crtati karikature zainteresovanim gostima, umjetnici će izrađivati predmete, a iako bolestan, svoj dolazak podrške je najavio i Tomislav Perazić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno