Politika

VIDEO: Pogledajte kako su federalni parlamentarci “uzeli” Zenici 3,5 miliona KM, među njima i dvojica Zeničana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Glasovima 55 zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBIH rano jutros usvojen je rebalans budžeta Federacije za ovu godinu.

Rebalansom je umjesto planiranih 4.000.000, te najavljenih još 4.000.000 KM za izgradnju kompleksa zatvorenih bazena u Zenici, FBiH Zenici dodjelila samo 500.000 KM, dok su sredstva preusmjerena na druge stavke, uglavnom u Hercegovinu.

O tome je Zenicablog kontinuirano izvještavao na sljedećim linkovima:

Za usvajanje ovakvog rebalansa bilo je neophodno 55 “ruku”. Prethodno je odbijen amandman zastupnika Nezira Pivića kojim je traženo vraćanje stavke na puni iznos.

Ono što je “zapelo za uho” jeste da su ZA usvajanje izmjena i dopuna budžeta, kojim se iznos umanjuje Zenici, glasala dva zastupnika iz Zenice, Kenan Uzunović i Arnel Isak. Uzunović je nekoliko sati ranije na svojoj FB stranici najavio da će glasati “za”, – “isključivo zbog naših onkoloških pacijenata, penzionera i socijalno ugroženih građana”.

Prvobitno, “za” je elektronski glasalo 52, a nakon zahtjeva da se pojedinačno glasa, konstatovano je da je 55 zastupnika podržalo izmjene, među njima Isak i Uzunović. Pogledajte video.

Spisak zastupnika po svim strankama je NA OVOM LINKU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno