Info

Ovo je 10 najboljih jela na planeti prema Lonely Planetu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovo je 10 najboljih jela na planeti prema Lonely Planetu – U obzir se uzima okus jela, njegova kulturološka važnost i specifična atmosfera lokacije. Vodič je fokusiran na gradove i vrste hrane, na lokalne specijalitete i posebne trenutke.

Lonely Planet je objavio Ultimate Eatlist, vodič za 500 najboljih iskustava na svijetu koja možete doživjeti s hranom. U kandidiranju i ocjenjivanju sudjeluju svi autori i recenzenti Lonely Planeta. Konačni izbor radi žiri koji čine urednici vodiča, chef i TV voditelj Adam Liaw i blogerica Leyla Kazim. U obzir se uzima okus jela, njegova kulturološka važnost i specifična atmosfera lokacije. Vodič je fokusiran na gradove i vrste hrane, na lokalne specijalitete i posebne trenutke.

Tako se na vrhu liste našao San Sebastian s pintxosima, iako je Baskija poznata po visokoj koncentraciji avangardnih Michelinovih restorana. Ovo je najboljih deset gastro iskustava na svijetu prema Lonely Planetu. Hrvatske, naravno, nema među prvih deset. a za ostalih 490 preporuka morate kupiti knjigu Ultimate Eatlist za 250 kuna.

Pintxosi u San Sebastianu

Curry laksa u Kuala Lumpuru

Sushi u Tokiju

Brisket u Teksasu

Som tum u Bangkoku

Smørrebrød u Kopenhagenu

Riječni rakovi na Novom Zelandu

Bibimbap u Južnoj Koreji

Pizza u Napulju

Dim sum u Hong Kongu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno