Info

Nastavlja se nestabilno vrijeme u BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do utorka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nastavlja se nestabilno vrijeme u BiH: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do utorka – Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Povremena povećana naoblaka, kod osjetljivih osoba će uzrokovati slabije tegobe u vidu dekoncentracije i glavobolje. Hronični bolesnici i meteoropate također bi mogli imati problema u poslijepodnevnim satima, ponajviše zbog sparnog vremena, stoga ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne će većinom preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle i niske naoblake koji će se u centralnim i istočnim područjima duže zadržati. Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu zemlje su izgledni lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C. U Sarajevu pretežno oblačno u jutarnjim satima. Zatim sunčano sa malom oblačnosti. Više oblačnosti ponovo u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa umjerenom oblačnosti. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Poslijepodne lokalni ljuskovi su mogući u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno