Nesreće

FOTO: U rijeci Bosni nadomak Janjića pronađeno tijelo 31-godišnje Mostarke Antonele Kvesić?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: U rijeci Bosni nadomak Janjića pronađeno tijelo 31-godišnje Mostarke Antonele Kvesić? – Kako saznaje Zenicablog, danas prijepodne (petak) u koritu rijeke Bosne pronađeno je beživotno tijelo 31-godišnje Antonele Kvesić.
Djevojka iz Mostara nestala je u srijedu, nakon što je napustila vikendicu na području Lašve, desetak kilometara južno od Zenice. Ona je u vikendici bila sa društvom iz Zenice, a njen nestanak je prijavio prijatelj, koji je policiji rekao da je izašla nakon konzumiranja određenih količina alkohola, te da joj se od tad gubi svaki trag.
Nakon prijave policiji, te dolaska obitelji nestale, pokrenuta je potraga na području rijeke Lašve, koja se nalazi nedaleko od vikendice u kojoj je djevojka boravila, te dijela korita rijeke Bosne.  Obzirom da policija nije imala nikakve tragove niti informacije da li se radi o utapanju ili je djevojka nestala na kopnenom području, potraga se istovremeno odvijala u koritima obje rijeke, ali i širem području Zenice i susjednih Busovače i Kaknja.
U 12:15 sati ronilačka ekipa MUP-a ZDK-a je u rijeci Bosni u mjestu Janjići kod Zenice pronašla beživotno tijelo ženske osobe,  rekla je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK-a.
Kako saznaje naš portal, tijelo djevojke je pronađeno oko 200 metara od ušća Lašve u rijeku Bosnu, nekoliko kilometara od vikendice, pa se pretpostavlja da ga je voda donijela do tog mjesta. Preliminarni uviđaj govori da se radi o utapanju, ali je službeno naložena obdukcija tijela i identifikacija, po naredbi tužioca.

Kako je javnost već informisana, tokom protekla dva dana, od strane timova Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, vršena je pretraga terena i korita rijeka Bosne i Lašve na području Grada Zenica, sa ciljem pronalaska tijela djevojke čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici, dana 09.05.2018. godine.

Danas, u 12,15 sati, od strane ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji je i jutros nastavio detaljnu pretragu obalnog područja i korita rijeke Bosne, na lokalitetu Janjića, u rijeci Bosni, uočeno je beživotno tijelo ženske osobe.

Na mjestu izvlačenja tijela iz vode je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je tijelo prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti izvršena obdukcija istog, kako bi se utvrdili uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila smrt lica.

Takođe su poduzimane aktivnosti na utvrđivanju identiteta osobe, kojim je potvrđeno da se radi o osobi inicijala K.A., rođenoj 1987. godine, iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno