Naše

FOTO: Stanarima Lamele “svanulo” – Za sedmicu postavljena rasvjeta koju su čekali tri mjeseca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije sedam dana, u prošli ponedjeljak, smo objavili tekst u Žutoj minuti – FOTO: Stanari Lamele poručuju – Novi parking nam je “mrak”, ali bukvalno – bitno je da tri mjeseca uredno naplaćaju parkiranje, ukazujući da iako je proteklo više od tri mjeseca od puštanja u funkciju i početka naplaćivanja parkinga između zgrade Lamela i OŠ “Musa Ćazim Ćatić”, još nije postavljena rasvjeta za parking, pa je i samo kretanje po parkingu otežano u večernjim satima.

Tada smo objavili da su stanari sami postavili dva reflektora, koje su prikopčali na stubišnu rasvjetu, čekajući da nadležni obave svoj posao.

Zanimljivo je da se na samoj objavi odmah pojavilo nekoliko “dušebrižnika”, koji su neopravdano ovaj problem povezivali sa obližnjim radilištem zgrade Hitne pomoći, suludo tvrdećid a se rasvjeta ne može postaviti “jer je prikopčana na istu trafo stanisu s radilištem”, što je rečenica toliko apsurdna i kontradiktorna, obziromd a se iz pomenute trafostanice “napajaju” i ostali objekti, koji uredno imaju dovod električne energije.

Da nešto ne “šrtima”, potvrdio je i aktuelni prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović, gostujući u četvrtak prošle sedmice na lokalnoj TV. On je rekao “da je čuo da se neki negdje žale”, naravno pokušavajući da odspinuje i umanji gnjev građana, dodajući da “koliko zna problem je bio  u tenderima i žalbama”, te da, koliko je njemu poznato, parking je tu večer trebao biti već osvijetljen, što naravno, nije bilo istina.

Obzirom da su nas stanari Lamele svakodnevno izvještavali, istina je da su u utorak ujutro, manje od 12 sati od naše objave, radnici bili na licu mjesta i započeli spajanje instalacija i postavljanje stubova, što je potvrdilo da rasvjeta nema nikakve veze sa tenderima i radovima, nego pritiskom javnosti, ovaj put preko našeg portala.

Večeras (ponedjeljak, 19.02.) konačno je “svanulo” i stanarima Lamele i njihovom parkingu, što dokumentujemo kroz galeriju u kojoj se nalaze i fotografije samih radova, od prošle sedmice.

Nažalost, ništa kod nas ne može biti uvijek kako treba, pa su nam sugrađani prijavili da je od 75 iscrtanih parking mjesta samo jedno predviđeno za vozilo osoba sa invaliditetom. Ranija ukinuta Odluka lokalnih vlasti predviđala je 5 posto takvih mjesta, što je i standard u civilizovanom svijetu i drugim bh. gradovima. Nažalost, kako smo pisali početkom januara u tekstu – Skandalozno: Grad Zenica već 32 mjeseca bez Odluke o organizaciji parkinga po kojoj bi osobe sa invaliditetom imale besplatan parking! – Zenica je još uvijek bez Odluke o parkiranju, jer vijećnici već godinama imaju “preče poslove”.

Ako bi se primjenila ranije odluka GV i Uprave JP, osobe s invaliditetom bi imale četiri ili najmanje tri parking mjesta, ali za sada imaju samo jedno. No, ipak je “svanulo”, pa ćemo valjda brzo dočekati i odluku o uvjetima parkiranja u Zenici.

Pogledajte foto galeriju:

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno