Naše

FOTO: Stanari Lamele poručuju – Novi parking nam je “mrak”, ali bukvalno – bitno je da tri mjeseca uredno naplaćaju parkiranje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tri mjeseca otkako je završen, parking između najveće zeničke zgrade Lamele i Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” i dalje je neosvijetljen, a na pozicijama (valjda) budućih stubova rasvjete nalaze se samo vidljivi kablovi instalacije.

– Ogorčeni smo nemarom, jer asfalt se nije osušio, baš kao ni boja registrovanih rezerviranih mjesta, kad je počela naplata parking-pozicija. Uredno tri mjeseca plaćamo naknadu za parking, a do njega i automobila dolazimo kao u srednjem vijeku, sa svjetiljkom, kažu nam stanari, koji su ilustrovali stanje na parkingu.

Iako bi se o samom načinu izvedbe i pozicije iscrtanih parkinga dalo raspravljati, ovaj put nam ostaje nejasno da do danas nikome nije palo na pamet da barem privremeno riješi rasvjetu, umjesto one uklonjene. Nikakav izgovor ne može biti ni obližnje gradilište Hitne pomoći, jer je rasvjeta na ovom dijelu platoa i prije bila odvojena, gradilište ima sopstvenu rasvjetu.

– Stanari Lamele su odlučili da sami kupe dva reflektora i da se oni prikopčaju na stubišnu rasvjetu iz zgrada. Znamo da one koji trebaju da rade svoje posao to neće postidjeti, ali neka barem sugrađani znaju kakav javašluk vlada u skoro svakom “velikom projektu” koji je priča za društvene mreže samo par dana, a onda ostane na teret nama koji tu živimo, kaže naš sagovornik.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno