Sudske klupe

FOTO: Ekskluzivno tekst presude – Anti Palavri 10 godina zatvora za ubistvo Džemala Mahmića, porodica ubijenog ogorčena presudom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće Kantonalnog suda u Zenici osudilo je na jedinstvenu kaznu od deset godina zatvora ANTU PALAVRU, zbog ubistva Džemala Mahmića, počinjeno 22. oktobra prošle godine u 9.15 sati u buregdžinici Lađana.

Objavljujemo cjelokupan tekst presude, a zaštićena su samo imena svjedoka.

Supruga ubijenog nije zadovoljna presudom, smatrajući da je monstruozni ubica zbog načina izvršenja nedjela morao dobiti višestruko težu kaznu.

-Nema većeg bola nego kada majka izgubi dijete. Nema veće tragedije nego kada nerođeno dijete izgubi roditelja. Kolika snaga i sabur trebaju da trudnica koja je izgubila voljenog muža, oca svoje djece, iznese još četiri mjeseca trudnoće bez da se slomi, bez da vrisne iz dubine utrobe, bez da izgubi želju za životom. Monstrum je ubio moga Džemu, monstrum je ubio oca naše kćeri, oca našeg tada nerođenog sina. Monstrum, a ne ljudsko biće, jer samo monstrum može hladnokrvno planirati ubistvo, pratiti danima žrtvu, nabaviti oružje, pričati okolo i hvaliti se kako će ubiti, a onda na poslijetku ući u prepunu buregdžinicu i sa leđa ispaliti osam metaka, jedan po jedan, svaki put ponovno povući okidač, a onda se udaljiti sa mjesta svoga zloćina kao da ništa učinio nije. Pogledajte slike tog monstruma pa ćete svi vidjeti da je njegov pogled bio pogled monstruma godinama prije, pun mržnje i bijesa prema svemu, pun mržnje prema ljudima i cijelome svijetu. Pogled poput pogleda serijskih ubojica koji svakome jasno daje na znanje o kakvoj se zvijeri radi. Svako tu zvijer odmah prepozna, samo je nije prepoznao sud u Zenici, koji je za to krajnje drsko, planirano i svjesno ubistvo presudio bijednih 10 godina robije. Planirano ubistvo na javom mjestu pred gomilom prolaznika, hladnokrvnim pucnjevima, pojedinačnom paljbom, osam metaka i samo deset godina robije. Gdje je tu pravda? Ko štiti ovog ubojicu oca moje djece, koju nema ko da zaštiti, za koje nema ko da se zauzme kroz život. Dok naš sin stasa za školu već će Džemin ubojica šetati slobodno gradom. Kako je to moguće? Gdje je tu pravda? – napisala je Džemalova supruga M.

I nastavila – Svi koji ovo čitate, stavit ćete lajk ili ikonu sa suzom, izjavtit suosjećanje i krenuti dalje. Nikoga od vas se to ne tiće jer nije niko vaš, dok ne bude neko vaš a onda će se to samo vas ticati. Uvijek je tako. Zato što se nikog ne tiće zato kriminal cvate, ubistva su sve češća i sve drskija i sve su veće tragedije. Ovakve presude su opasnije od Korone jer virus će proći, a pokvareni, korumpirani sudski sistem će ostati da prijeti životima građana. Ubica moga Džeme je radio za gradskog moćnika i bio pod njegovom zaštitom, pa valjda zato ne mora dobiti veliku kaznu. Valjda zato može ubiti oca dvoje djece i izaći na slobodu za šest godina, napisala je između ostalog.

 

Vezani članci:

Tužilaštvo ZDK od Kantonalnog suda Zenica zatražilo određivanje pritvora Anti Palavri

Policija traga za 21-godišnjim Antom Palavrom zbog ubistva u “Lađani”

FOTO: Pogledajte privođenje Ante Palavre u MUP ZDK

FOTO: Džemal Mahmić preminuo nakon pucnjave u Lađani, napadač u bjekstvu

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno