Sudske klupe

Tužilaštvo ZDK od Kantonalnog suda Zenica zatražilo određivanje pritvora Anti Palavri

Prijedlog za odredivanje pritvora osumnjiienom licu inicijala A.P. Dežurni tužilac Kantonalnog tužlaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenog lica inicijala A.P., uputio je dana 24.10.2019. godine Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio u sticaju krivično djelo ubistvo iz člana 155. stav 1. KZ F BiH, krivično djelo izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. KZ F BiH i krivično djelo iz člana 52. stav 1. tačke b) Zakona o nabavljanju, držanju, i nošenju oružja i municije ZDK.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje pritvora jer postoji opasnost od bjekstva osumnjičenog, jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, jer postoji opravdana bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ubistva ili neko drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili žeia i jer se za predmetno krivično djelo može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža a zbog načina izvršenja kao i posljedica ovog krivičnog djela određivanje pritvora je neophodno i za sigurnost građana. O prijedlogu za određivanje pritvora odlučiti će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Tužilaštvo ZDK

Podsjećamo, Anto Palavra je uhapšen nakon ubistva Džemala Mahmića.

Vezani članci:

https://www.zenicablog.com/foto-dzemal-mahmic-preminuo-nakon-pucnjave-u-ladani-napadac-u-bjekstvu/

https://www.zenicablog.com/policija-traga-za-21-godisnjim-antom-palavrom-zbog-ubistva-u-ladani/

https://www.zenicablog.com/foto-pogledajte-privodenje-ante-palavre-u-mup-zdk/

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem