Sudske klupe

Uhapšen sanitarni inspektor: Uzeo mito i pustio dvojicu građana da u BiH uđu iz zemlje zahvaćene koronavirusom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uhapšen sanitarni inspektor: – Nije izvršio sanitarnu kontrolu niti je naložio upravne mjere izolacije dvojici građana koji su se vraćali iz zemlje koja je zahvaćena pandemijom koronavirusa

Policijski službenici Federalne uprva policije jučer su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, na Graničnom prelazu Orašje lišili slobode sanitarnog inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove M. R. (1962), koji se sumnjiči za primanje dara i drugih oblika koristi.

– Lice lišeno slobode se sumnjiči se da je u svojstvu saniratnog inspektora na navedenom graničnom prelazu 17. marta, za manju novčanu dobit, propustilo da izvrši sanitarnu kontrolu i naloži upravne mjere izolacije dvojici građana koji su se vraćali iz zemlje koja je zahvaćena pandemijom koronavirusa (COVID 19), te istima omogućio ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

U sklopu navedenih aktivnosti a na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres službenih prostorija Sanitarne inspekcije, koje je koristio osumnjičeni, saopćeno je iz FUP-a.

OSLOBOĐENJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno