Naše

Dvije pozitivne priče pacijenata iz KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvije pozitivne priče pacijenata iz KBZ – Poštovani, u moru negativnih informacija o zdravstvenim radnicima KBZ ovim putem Vas najljubaznije molim da putem vašeg medija objavite informaciju o izuzetno profesionalnom, humanom i veoma obazrivom odnosu zdravstvenih radnika Službe za neurologiju JU Kantonalne bolnice Zenica prema svim pacijentima.

Ovo se odnosi i na specijaliste, medicinsko i pomoćno osoblje koje i pored prevelikog obima posla sve svoje zadatke izvšavaju na takav način da boravak u bolnici učine veoma komfornim u odnosu na resurse kojima raspolažu. Ja im se neizmjerno zahvaljujem jer sam nakon sedam dana hospitalizacije došao kući bez ijednog negativnog komentara na njihov rad, piše nam Eldin Rehibić.

Naš sugrađanin Almir Đidić nam piše – Javljam vam se sa molbom ako možete da objavite ovu pozitivnu priču. Došlo je vrijeme kad je postalo nemoguće otići u neku javnu ustanovu (u ovom slučaju bolnicu) i dobiti odgovarajući tretman kakav sljeduje bez da se doktoru ponese kesa. Imao sam to mišljenje sve do tog 19. januara, kada se desio taj nesretan slučaj da mi se sin spržio. Ta situacija nas je odvela do bolnice (na dječiju hirurgiju) gdje nas je primio doktor Azur Jakić.

Od samog početka je bio vrlo ljubazan i korektan, pravi profesionalac i primjer kako se doktor treba ponašati. Dijete je ostalo u bolnici, a doktor nam je dao svoj broj da se u svako doba možemo informisati o stanju djeteta. Nakon par dana nakon razgovora s amnom i mojom suprugom odradio je operaciju presađivanja kože. Operacija je hvala dragom Bogu prošla dobro, a naravno hvala i doktoru. Poenta ove sažete priče je u tom da doktor nije dao ni da pomislimo, a kamoli da donesemo neki dar (jer tako su nas naučili ostali doktori, sestre itd.). Naše dijete je izašlo iz bolnice, presretni smo zbog toga, ali eto dosta je doprinjeo taj ljudski odnos doktora Azura Jakića, kojem se javno neizmjerno zahvaljujemo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno