Politika

Centralni skup Fuada Kasumovića u Zenici: Ja više ne mogu trpiti, SDA vam je prosipala ublehe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralni skup Fuada Kasumovića u Zenici: Ja više ne mogu trpiti, SDA vam je prosipala ublehe  – Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice Fuad Kasumović večeras je na Trgu Alije Izetbegovića pred više hiljada građana održao svoj centralni predizborni skup na kojem nije štedio ni predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

foto: KF media

Iako su na centralnim skupovima kandidati za gradonačelnika Zenice u predizbornim kampanjama minute trošili na diktiranje programa, Kasumović je večeras odlučio prvo odgovoriti Izetbegoviću na izjave u kojima ga je prozivao u četvrtak navečer na istom mjestu na centralnom skupu Stranke demokratske akcije.

Na početku govora Kasumović je SDA nazvao hobotnicom koja se hvali kako ima kontrolu nad državnim institucijama, a čitava kampanja im je usmjerena protiv njega te je dodao da više ne može šutjeti.

“Ja protiv SDA nemam ništa protiv, ali imam protiv privatizacije i govorim ono što građani ne smiju reći. Ja više ovo ne mogu trpiti, ja građane i Zenice i Bosne i Hercegovine moram upozoriti šta se dešava. SDA je na pola kampanje shvatila da gubi izbore, a dovela je ublehaša, penzionisanog hodžu da drži ders. Ja im ponavljam, da ne znam koja je svrha bila da njega dovedu. Mi ovdje imamo doktora muftiju Dautovića, glavnog imama Salkicu i ako su htjeli ljudima držati vjersko predavanje trebali su poštovati hijerarhiju. Prosipali su građanima ublehe, a poslije njega vam se obratio nažalost predsjednik naše države Bakir Izetbegović”, na početku je kazao Kasumović te nastavio na temu Izetbegovića i njegovog obraćanja na centralnom skupu SDA u Zenici:

“Tolika hobotnica SDA, koja se hvali šta sve kontroliše, a čitava kampanja im je Fuad Kasumović, pa jesam li ja tolika gromada da me se boje? On (Izetbegović) je sinoć toliku glupost rekao, a takav je inače, da SDA izdaje dozvole u ovom gradu. Zato ovdje nema investicija jer sve morate platiti. Drugu sramotu koju je izrekao Izetbegović, da ga je stid i sram, a znam koliko je ograničen, jer s njim radim 20 godina, je da kampanju vodim protiv Huse rahmetli. Ja gospodine Izetbegović govore nisam držao u Turskoj već u zeničkim naseljima. Neka jedan Zeničanin to kaže što vi govorite. Husejin rahmetli je moj veliki prijatelj i vi se lažno predstavljate. Vi ste otišli na veliku svadbu u Tursku, a niste mogli rahmetli Husejinu doći na dženazu i više nikada dok sam ja gradonačelnik ovdje neće doći ublehe prosipati.”

Kasumović nije stao na tome, već je pojasnio da je Izetbegović sinoć u Zenici pričao sve osim onog što Zeničani žele da čuju.

“Građani ovog grada su od njega tražili da im kaže zašto nijedna Federalna ili državna institucija nema u Zenici. Građanima je trebao objasniti zašto nijedan Zeničanin nije na nekoj poziciji, a SDA im najjača u državi. Zašto omladina iz Zenice ne može držati nijednu funkciju? Predsjednik najjače partije sinoć je došao u Zenicu, a ne zna ni ime ni prezime toga kojeg kandiduje. Nije mu nijednom ime i prezime tačno izgovorio. Drugo, predlažu nam čovjeka koji ima 45 godina, nema dana rukovodnog iskustva da vodi grad koji ima najviše nezaposlenih. Može li takav čovjek voditi grad? Fuad Kasumović nikada ne bi bio nezavisni da je se ispoštovala želja rahmetli Husejina Smajlovića. Drugi ljudi su bili njegova ideja, a to su bili Kaknjo Suad i Heleg Mirsad, i ni to nisu ispoštovali. Oni imaju gard, a njima trebaju poslušni ljudi”, dodao je Kasumović.

Na kraju Kasumović je odgovorio Izetbegoviću i na prozivku o imovini dodavši da je ona transparentna na internetu.

Posljednji dio govora Kasumović je ostavio za svoj program gdje je Zeničanima najavio da će otpustiti 90 posto direktora javnih preduzeća jer mu treba uprava koja će služiti građanima. Najavio je i oporezivanje kladionica sa 30 posto što je Izetbegović, kako kaže, odbio jer mu je rekao da ima “dogovor sa Čovićem”. Najavio je ulaganja u sport, saniranje stanja u NK Čelik i procesuiranje odgovornih za gomilanje dugovanja, rješenje problema pasa lutalica, suradnju sa privrednicima i investitorima, a pozvao je i omladinu da preuzme kontrolu nad gradom.

Izborni štab Fuada Kasumovića odlučio sredstva od večerašnjeg skupa donirati u humanitarne svrhe, tako da su priliku da zabavljaju publiku imali lokalni muzičari Mirza Šut, Haris Kulović, te bendovi Little Big band i Hanad sa Six pack bandom.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno