Rukomet

Amar Kobilica se vratio u matični klub

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Amar Kobilica se vratio u matični klub – Dvadesetdvogodišnji Amar Kobilica, koji je ponikao u Rukometnom klubu ,”Čelik”, a zatim nastupao za RK Vitez, RK Vogošća i RK Bosna TS Tešanj, vratio se u matični klub.

Kobilca je danas sa predsjednikom RKČelika Panetom Škrbićem potpisao dvogodišnji ugovor, s mogućnošću produženja na još dvije godine.

AMAR FOTKA II– Radujem se da sam ponovo u RK Čelik! Ima ona narodna ,,svuda pođi – kući dođi”… Obradovao me poziv predsjednika Kluba Paneta Škrbića da se vratim u Čelik, jer njega i RK ,,Čelik” gdje sam ponikao izuzetno cijenim. RK Čelik je jedan od najorganizovanijih rukometnih klubova u državi i obećavam biće ovo moja najbolja sezona karijere! – izjavio je Amar Kobilica.

Kobilica igra na poziciji lijevog beka, a nosiće na dresu broj ,,7”, koji je imao i njegov slavni rođak Zaim Kobilica, koji je preminuo u Italiji prošle godine, a igrao je za Čelik i italijanski HC Prato, te za BiH i italijansku reprezentaciju.

– To što mi je predsjednik Kluba obećao – da ću nositi dres sa brojem ,,7” koji je nosio rahmetli Zaim me posebno obradovalo i motiviše me, jer mi je cilj da dostignem njegove igračke i svjetske rukometne visine – kaže Amar Kobilica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno