Zenica

VIDEO: Simpatizeri SDA vatrometom i bakljadom proslavili ulazak ove stranke u kantonalnu vlast

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je danas ozvaničena nova većina u Skupštini ZDK koju će predvoditi Stranka demokratske akcije (SDA) večeras su u Zenici članovi i simpatizeri ove stranke proslavili ovu informaciju.

Simpatizeri SDA su vatrometom, bakljadom, ali i defileom vozilima sa  zastavama Republike Bosne i Hercegovine i stranačkim zastavama proslavili povratak SDA u kantonalnu vlast.

Na sličan način prije 10 mjeseci izbornu pobjedu su proslavili i simpatizeri Fuada Kasumovića koji je kasnije sa SDP-om formirao vlast. Međutim, za deset mjeseci od koalicionih partnera postali su veliki neprijatelji što je ugrozilo i funkcionisanje većine u Zeničko-dobojskom kantonu i funkcionisanje vlasti.

Inače, SDA je u Skupštini ZDK osvojila najviše mandata, 11 ruku, ali do danas nisu uspjeli pronaći zajednički jezik s drugim političkim strankama koje su se ranije okupile u ovom kantonu kao preslikano stanje Osmorke s viših nivoa vlasti.

VIDEO 1: Zenicablog

VIDEO 2: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno