Zenica

VIDEO: Počela rekonstrukcija Medicinske škole u Zenici u sklopu ulaganja vrijednog 11 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Spahija Kozlić posjetio je Medicinsku školu Zenica gdje su ove sedmice otpočeli radovi na utopljavanju zgrade vrijedni oko 670.000 KM.

Radovi se izvode u okviru projekta “Energetska efikasnost u BiH”, koji se finansira iz kredita Svjetske banke vrijednog 11 miliona KM, a predviđena je rekonstrukcija ukupno 30 obrazovnih objekata na području ovog kantona. Kozlić je naglasio da je ovo jedna od najvećih investicija Vlade ZDK-a prema osnovnim i srednjim školama te UNZE-u.

– Ove godine radimo rekonstrukciju 20 objekata, a iduće godine planirano je još deset škola. Izvođače je izabralo resorno federalno ministarstvo, a oni su u većem broju škola već ušli u radove. Očekujemo da će rekonstrukcija ovih 20 škola biti završena u januaru, odnosno februaru naredne godine – rekao je ministar Kozlić.

U Zenici će se rekonstruirati nekoliko osnovnih i srednjih škola te zgrade Filozofskog, Metalurško-tehnološkog i Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

U najvećem broju škola izvršit će se zamjena krovova, vanjske stolarije, fasada, rasvjetnih tijela, a po potrebi i kotlovnica za grijanje. To će, istakao je ministar Kozlić, pored boljih uslova za odvijanje nastavnog procesa, donijeti i značajne uštede u energentima.

Direktorica Medicinske škole Zenica Nedžada Alispahić zahvalila je ministru Kozliću i Vladi ZDK-a što su prepoznali potrebe ove škole, izgrađene daleke 1959. godine, navodeći da bi prema ugovoru radovi trebali biti završeni za 120 dana.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno