Zenica

VIDEO: Održan drugi protest “Pravda za Aldina Matića”, obratio se ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na trgu Alije Izetbegovića porodica ubijenog Aldina Matića organizovala je danas drugi protestni skup kojim žele ukazati, kako kažu, na sporost i blago rečeno – čudno ponašanje tokom istražnih radnji koje su uslijedile nakon što je njihov sin i brat ubijen krajem decembra prošle godine.

Podsjećamo, 27. decembra uvečer u Dolači kod Zenice dogodilo se ranjavanje, kada je iz puške ustrijeljen maloljetni A. M. On je 18. januara preminuo u KCUS Sarajevo od zadobijenih povreda.

Nakon prvog protesta (7. februar LINK), danas je održan drugi protestni skup na kojem se okupili Zeničani i Zeničanke, a kojem je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Nakon prošlog protesta, oglasili su se iz Tužilaštva i Uprave policije MUP-a ZDK objašnjavajući u kojoj fazi se nalazi slučaj.

Danas je nešto više od stotinu Zeničana ponovo dalo podršku porodici, a prisutnima se i obratio ministar Isak.

Porodica i dalje tvrdi da je izvještaj policije namješten i da se radi o montaži, te da se radi na zataškivanju slučaja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno