Zenica

VIDEO: Kasumović o parkingu KB Zenica – Naše javno preduzeće pravi parking, karta će biti samo dvije marke, građani se neće buniti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je ove sedmice bio gost dijaloške emisije na lokalnoj televiziji RTV Zenica “Aktuelnost” u kojoj je govorio o proteklom mandatu i projektima.

Prilikom razgovora, bilo je govora i o temi KB Zenica, gdje je Kasumović najavio izgradnju parkinga kod bolnice sa kapacitetom od 300 mjesta, obzirom da je vlasnik zemljišta u krugu Kantonalne bolnice Zenica sada Grad Zenica

„Građani to znaju, prvo je gore nelegalno bolnica je se bavila i opljačkala 3,4 miliona onoliko koliko smo mi našli tih paragon blokova građane ZDK, najviše Zenice. Šta je problem. Problem je zakrčenosti ulica u bolnici. Kažem mi se nećemo baviti zdravstvom, ali ćemo pomoći zdravstvu da funkcioniše” rekao je Kasumović u uvodu svog izlaganja.

„Ispod bolnice počinjemo praviti. Napravit će se kružni tok, sada Prvomajska ulica koju smo renovirali kraj bazena moćete pravo će, ondje ima sada ulaz, biće rampe, biće oko 300 mjesta i da građani odmah znaju, cijena cjelodnevne će bit samo dvije marke. Sat vremena ono k’o treba samo pola marke” naveo je Kasumović.

Voditelj je pitao da li gradonačelnik smatra da će biti neka reakcija javnosti s obzirom da je cijelo vrijeme potencirao da se ne naplaćuje parking u krugu bolnice.

“Gledajte me, on se mora održavati. To je mizerno, dvije marke. To pravi naše javno preduzeće Parkinzi koji će to održavati, moraju bar osnovno to, neće se buniti građani” odgovorio je Kasumović.

POGLEDAJTE VIDEO:

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno