Naše

VIDEO: Kroz Vranduk ili zaobilaznicom, najbitnije je da se “naoružate” strpljenjem

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Kroz Vranduk ili zaobilaznicom, najbitnije je da se “naoružate” strpljenjem – Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, ovog ljeta se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila na ovoj dionici, proteklih sedmica su se formirale duge kolone u oba smjera.

Svi oni koji su se posljednjih mjeseci, sedmica i dana zaputili iz Zenice prema Žepču (pa dalje) i u suprotnom pravcu, suočili su se sa velikim problemima. Famozni tunel Vranduk noćna je mora vozačima koji putuju najprometnijom saobraćajnicom u Bosni i Hercegovini. Nezadovoljstvo je eskaliralo proteklih dana kada su pojedinci u kolonama na temperaturama većim od 30 stepeni Celzijusa čekali i po tri-četiri sata.

Radovi na sanaciji tunela traju od prošle godine, a onima koji često prolaze ovom dionicom nevjerovatno je da se pomaci gotovo i ne vide, ali većini prolaznika ponajteže “pada” što za tri-četiri minute vožnje kroz tunel o dinamici radova najbolje sami mogu prosuditi tokom vikenda u popodnevnim satima na mjestu radova može se vidjeti tek četiri-pet radnika, radnim danom desetak, petnaest.

Kako izgleda vožnja, od ulaska, do izlaska iz tunela, možete pogledati u videozapisu.

Oni koji se odluče “zaobići” Vranduk, mogu koristiti alternativni pravac Zenica – Tetovo – Nemila i ovu dionicu će preći za 50-ak minuta (u idealnim uvjetima). No, “mali problem” je što su i na ovom pravcu u toku radovi na asfaltiranju, tako da se na mjestima radova saobraća jednom trakom, uz povremene kraće obustave. Također, put nije u idealnom stanju, tako da morate biti oprezni kako ne biste ostali bez kartera ili točka.

Nanese li vas put na ovu dionicu, kroz Vranduk ili zaobilaznicom, najbitnije je da se naoružate strpljenjem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno