Naše

FOTO: Bravo majstori – ili kako se glavni alternativni put u državi u po dana raskopava, popravlja i asfaltira bez signalizacije i osiguranja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Bravo majstori – ili kako se glavni alternativni put u državi u po dana raskopava, popravlja i asfaltira bez signalizacije i osiguranja. Kilometarske kolone su nešto umanjene, a višesatne gužve su rijeđe na području Vranduka. Rezultat je to osposobljavanja dijela zaobilaznice Zenica – Tetovo – Vranduk – Nemila. Ono što “zapada za oko” jeste da se radovi na osposobljavanju zaobilaznice rade u saobraćajnoj “špici”, a kolone vozila čekaju ili se provlače između građevinske mehanizacije.

Ne treba biti građevinski, a ni saobraćajni stručnjak da se postavi pitanje – zašto? Kome je palo napamet da se upusti u rekonstrukciju tunela bez da pripremi zaobilaznicu, a kad je već sve urađeno kasno, zašto se ne radi uvečer i kad ima manje automobila. I umjesto policajaca na krajevima tunela, očiglednije da, zbog prolaska pojedinih kamiona zaobilaznicom, policijsko prisustvo potrebnije na zaobilaznici.

I onda pitanje svih pitanja – postoji li zakonski minimum za širinu saobraćajnice? Ovo što se radi nedovoljno je za mimoilaženje dva putnička vozila, a kamo li ozbiljnije susrete vozila…

Pogledajte foto galeriju, vranduk, juni 2019.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno