Zenica

Upoznajte Asku, psa kojeg je udomila zenička škola

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Udomiti psa je jedna od najljepših stvari koju pojedinac može uraditi, a kada je to odluka cjelokupnog kolektiva jedne škole, još je ljepše i humanije djelo, a jedna takva priča nam dolazi iz Katoličkog školskog centra “Sv. Pavao” iz Zenice.

Nakon što je u njihovom dvorištu već neko vrijeme boravio pas bez imena i nadimka, kolektiv škole je odlučio pokušati udomiti psa koji već sada ima i ime. Aska je dobila ime po ulici u kojoj se škola nalazi Dr. Abdulaziza Aska Borića, a njihov dojučerašnji zalutali gost, danas je itekako dio ove ustanove.

O ovome su iz kolektiva Katoličkog školskog centra “Sv. Pavao” Zenica informisali javnost preko stranice na Facebooku te dodali da su ime psa izabrali učenici.

“Aska je smještena u dvorištu škole, u zatvorenom i ograđenom prostoru. Trenutno se o psu brinu djelatnici i nekoliko učenika, a u dogledno vrijeme pokušat ćemo uvesti i ostale zainteresirane učenike u određene obveze. Učenici nisu dužni družiti se i brinuti o psu ukoliko ne žele. Za psa će biti potrebna i hrana pa vas pozivamo da po mogućnosti pratite naše akcije i programe koji budu namijenjeni toj svrsi”, kazali su iz KŠC “Sv. Pavao” Zenica.

Pozvali su sve prisutne da podrže njihovu ideju za udomljavanjem i individualnim donacijama, ali samo ukoliko imaju želju za tim.

Ističu da će biti sigurno lijepih i zanimljivih trenutaka, kao i mogućih problema te da će se sa svime time boriti.

“To je sigurno nešto po čemu ćemo biti posebni, drugačiji i što će uljepšati naše okruženje nama i našim učenicima. Usrećili smo jedno divno i pametno stvorenje, ali i dalje mislimo da će ona nama više dati nego mi svi njoj zajedno”, dodaju iz ove ustanove.

Kolektiv škole je dobio sve pohvale za svoj čin te su iskazali nadu da bi se u budućnosti i druge škole mogle uključiti u jedan ovakav projekat.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno