Ljudi

VIDEO: Heroji u bijelom- primarius dr. Azra Drino-Čaušević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Heroji u bijelom- primarius dr. Azra Drino-Čaušević – U cilju isticanja historijskih događaja i znamenitih ličnosti Bosne i Hercegovine, produkcija  „BATON-ARDUBA“ i IML TV , organizovali su projekciju  dokumentarnog filma pod nazivom:

HEROJI U  BIJELOM, mr. nauka primarius dr. Azra Drino Čaušević, specijalista oftalmologije.

U ovom interesantnom svjedočanstvu načelnice Očnog odjela Bolnice Zenica primarius dr. Azra Drino Čaušević, osim biografskih podataka predstavljeno je i karijerno napredovanje kao i stručno usavršavanje u ex. Jugoslaviji i inostranstvu i to u  Beogradu, Moskvi, Londonu, Istanbulu, Parizu, a naša doktorica je u razmjeni stručnjaka sa  porodicom dvije godine rada provela u Libiji.

Takođe, važno je istači da ovaj video nudi poseban interesantan osvrt na rad Očnog odjela Bolnice Zenica tokom agresije  na  Republiku  Bosnu i Hercegovinu, kroz prizmu nedostatka  lijekova, hrane, osnovnih potrepština te snalaženja i improvizacija u ratnim uslovima, jer opće je  poznato  da je tokom rata Zenička  bolnica imala  centralnu ulogu u Bosni i Hercegovini jer su ranjenici  sa svih ratišta dolazili u Zenicu.

Posebno  emotivno svjedočanstvo naše  doktorice je na borce ranjenike koje u cvijetu mladosti zadesio hendikep ranjavanja i gubitak vida, ali tu je volja za životom i  neopisiva snaga karaktera i duha koja na  neki  način predstavlja fenomen u medicini, a kako sama kaže „najveće moje  bogatstvo jeste  kada bolesnik skine zavoje sa  očiju i kaže- ja vidim“.

Mada je  prošlo  25. godina, ovo je jedinstvena  prilika  da  se mi borci Armije  Republike  Bosne i Hercegovine makar na  ovaj način zahvalimo našoj primarius dr. Azra Drino Čaušević za sav trud koji nam je  pružila, a  naša  produkcija  dokumentarnog  filma „BATON-ARDUBA“ i IML TV., nastavlja sa daljim predstavljanjem historijskih događaja i znamenitih ličnosti Bosne i Hercegovine.

Doktor  historijskih nauka

Amir Ismić, prof

Cijeli dokumentarni film pod nazivom:

HEROJI U  BJELOM- primarius dr. Azra Drino Čaušević

Možete pogledati na  linku:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno