Politika

Uzalud “SDA preletači”, pojedinačno izjašnjenje i “promjena mišljenja”: Nedostajale dvije ruke za Kapkovićevu smjenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zenice, u sjenci usvajanja budžeta, prošla je tačka (neuspješnog) smijenjivanja predsjednika Mjesne zajednice Nemila Alena Kapkovića.

Nažalost sjednice GV Zenica uglavnom prolaze u ozračju uobičajenog nepristojnog vokabulara i “etiketiranja” pojedinih vijećnika i zvaničnika, uglavnom, od strane gradonačelnika.

Sedma tačka, po navodnoj želji članova odbora MZ Nemila, bila je smjena Alena Kapkovića sa pozicije predsjednika Mjesne zajednice Nemila i imenovanje Nijaza Muharemovića. Prijedlog kako je najavljeno potiče od sedam od deset članova Savjeta Mjesne zajednice Nemila koji su istakli da nisu zadovoljni zalaganjem i angažmanom Kapkovića.

Ono što je vidljivo na FB stranici MZ Nemila jeste da se gradi i radi užurbano, ispunjavaju lokalne želje i upiti, ima sjajna saradnja sa Gradskom upravom, firmama, “prijateljskim okruženjem”.

Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković je u novembru 2020. postao politički aktivan i to kroz projekt Fuada Kasumovića nazvan “Zenička inicijativa KF”.

U avgustu ove godine “desna ruka” Kasumovića je odlučio postati samostalni zastupnik i od tog trena je na meti samog gradonačelnika, ali i inspekcija i svih drugih “raspoloživih oružja”.

Poslovni prostori osiguravajućeg društva čiji je on direktor za FBIH, ali i poslovni prostori koje iznajmljuju članovi njegove porodic,e više puta su zatvarani, pečaćeni i predmet inspekcijskih pregleda i akcija, čak i pored drugostepenih rješenja da se prostori ipak otvore.

Nakon što je predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Denan Pašalić obrazložio “zahtjev koji je dobio od Savjeta Mjesne zajednice Nemila”, nije bilo potrebne većine kako bi se ova odluka usvojila.

Glasanje je upriličeno upravo u trenucima kad, po Kapkovićevim, ali i objavama MZ Nemila, u ovoj MZ se provodi niz projekata koje je – po ranijim objavama, upravo on inicirao.

Međutim, ne može mu se “oprostiti” što nije prisustvovao jednoj sjednici Savjeta, a čitavo obrazloženje pročitajte u prilogu.

Zanimljivo je da je za Kapkovićevu smjenu glasalo samo 12 zastupnika bliskih Kasumoviću i Šerif Patković (SDA), koji u posljednje vrijeme se sve češće viđa i nastupa s platforme koja je mnogo bliža Kasumoviću, nego stranci čiji je vijećnik.

Prema fotografiji koja je Zenicablogu ustupljena vidljivo je da prilikom glasanja “ZA” nije glasao vijećnik Ekrem Tuka iz Nezavisnog bloka (prema zvaničnoj stranici Grada Zenica), još jednog bivšeg Kasumovićevog projekta. Tuka je, doduše, i oficijelno “promijenio dres” u avgustu ove godine, kad je potpisao “transfer” iz jednog u drugi Kasumovićev projekt – iz Nezavisnog bloka u BHI KF, mada to izgleda ne znaju na stranici Grada Zenica, gdje ga još uvijek vode kao vijećnika NB-a.

Nakon što je izbrojano 13 ruku “za” zatraženo je pojedinačno izjašnjavanje i Tuka je glasao “ZA” smjenu, ali i to je bilo nedovoljno, jer je sa Patkovićevim ponovljenim “ZA” to bilo 14 glasova od potrebnih 16!

Alen Kapković ostaje na poziciji predsjednika Mjesne zajednice Nemila. Za sada, dok vlast “predvođena gradonačelnikom” ne smisli novi način da eliminiše dojučerašnjeg saradnika, asada političkog neprijatelja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno