Politika

Saopćenje: Penzioneri ponovno na margini (“Zadnja rupa na svirali”) 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica upućuje aktuelnoj vlasti Federacije Bosne i Hercegovine ali i kantonlnoj vlasti , najoštrije proteste , negodovanje i nezadovoljstvo , što nova obečavajuća federedalna vlast, predvođena trojkom na čelu sa premijerom Nikšićem i potpomognuta sa istomišljenicima , do kraja razočaraše najbrojniju i najugroženiju grupaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, penzionere/umirovljenike.

Tužno i ružno je ovih dana vidjeti kako se aktuelna vlast bombastično , populistički i gromko razbacuje saopštenjima o dodjeli raznih vrsta pomoći i prilika za manipulaciju i koješta drugog dajući odriješene ruke budžetlijama da brže bolje do dna isprazne budžet i dodijeli svojim zaposlenicima novčana sredstva „bez poreza“ kao tobože pomoć zbog povećanja troškova života.

Gradska organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH Zenica smatra ove poteze aktuelne vlasti krajnje licemjerne i diskriminirajuće u odnosu na penzionere/umirovljenike , jer gospodo jasno vam je da su i penzioneri/umirovljenici „ugurani“ u budžet Federacije Bosne i Hercegovine što ima svoje prednosti ali i mane, a finansijske pomoći niti povećanja penzija/mirovina nema ni na vidiku.

Postavlja se retoričko pitanje , gdje su tu penzioneri/umirovljenici ? Ima li ko da o njima brine ? Nema, jer ih nema u aktuelnoj vlasti ni u opoziciji niti na federalnom niti na državnom nivou vlasti !

I Udruženja penzionera/umirovljenika se bave samo pamfletima i „prijetnjama“ da će se nešto poduzeti na poboljšanju ukupnog kvaliteta i standrada života penzionera/umirovljenika! Ništa od toga jer se u narodu kaže „vrana vrani ne kopa oći“ pa tako izostaju one bitne, prave i kvalitetne akcije i tih Udruženja koja se u principu prilagođavaju onome ko je na vlasti. Živa istina !

Ovih dana se pompezno najavljuje datum isplate penzija/mirovina za 03. januar 2024.godine! Sramota ! Gospodo vlastodršci ovo je još jedan dokaz poniženja nas penzionera/umirovljenika a svjedoci smo da je većina buđetlija u rekordno kratkom roku već dobila određena sredstva u vidu tzv.pomoći ali i svoje plaće kako bi relaksirano dočekali Novu 2024.godinu, a nama kako bude , jer smo izgleda statistička greška , ponekad moneta za potkusurivanje pa i najlabilniji dio biračkog tijela koji se „prodaje“ za mizerluk.

Takođe u komplikovanom društvu u kome živimo , od najavljivanog povećanja penzija/mirovina u dvocifrenom iznosu na početku 2024.godine, spadosmo na mizernih 5 – 6 % ?! Nevjerovatno ali istinito . Tako se vodi briga o nama penzionerima /umirovljenicima.

Kako se stvari odvijaju izgleda da je bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine gospodin Fadil Novalić za aktuelnog premijera Nikšića , Ajnštajn u pogledu penzionera/umirovljenika !

Dragi naši penzioneri/umirovljenici! Ukoliko želite sami sebi bolje i dobro , morate se uzdati „use i u svoje kljuse“ ! Zaboravite druge Stranke i vođe i kvazi lidere i iskoristite svoje pravo da na Lokalnim izborima izaberete svoje predstavnike iz Stranke penzionera/umirovljenika , koja ako još ne znate, postoji i nastoji da vas uveže i angažuje u ovom zajedničkom zadatku. Uglavnom do vas je ! Mi vam stojimo na raspolaganju , da konačno dobijete svoje kadrove iz reda Stranke penzionera/umirovljenika koji će se boriti za vas i koji će vas predstavljati u vlasti. Imate priliku, lokani izbori su blizu ! Vidimo se naizborima u oktobru 2024.godine a dotle neka nam pomogne dragi Bog i premijer Nikšić ako bude imao vremena za nas!

Predsjednik Gradske organizacije SPU BiH Zenica
mr.Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno