Info

Tržište tableta do 2021. godine?

Tržište tableta će pasti ispod 140 miliona jedinica do 2021. godine
Tržište tableta će pasti ispod 140 miliona jedinica do 2021. godine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tržište tableta do 2021. godine?- Isporuke tablet uređaja opadaju već duže vrijeme, a istraživačka kompanija ABI Research pronalazi dva krivca za opšti pad na tržištu u prethodne dvije godine. Potražnja za brendiranim tabletima na tržištima u razvoju se smanjuje zbog zasićenosti, sporog ciklusa zamene, kao i većeg uticaja kupovina i poslovanja.

Kina i druga azijska tržišta vide pad potražnje za white-box tabletima zbog prebacivanja na brendirane tablete, kao i sve većeg oslanjanja na smartfone i tablete. I dok je ukupan obim isporuka tableta u 2015. godini bio više od 207 miliona jedinica, ABI Research je prilično pesimističan u pogledu budućnosti.

Ova istraživačka kompanija smatra da će se tržište dalje smanjivati i tako doći do cifre od 140 miliona isporučenih tableta u 2021. godini. Globalno tržište smartfona usporava u narednih nekoliko godina.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno