Info

Nova web stranica Zemaljskog muzeja BIH

Nova web stranica Zemaljskog muzeja BIH
Nova web stranica Zemaljskog muzeja BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova web stranica Zemaljskog muzeja BIH- Zemaljski muzej BiH pokrenuo je novu web stranicu u namjeri da i na taj način javnosti omogući pristup informacijama o bogatom sadržaju kojim raspolaže, ali i da doprinese boljoj posjećenosti toj instituciji kulture.

Proces izrade web stranice zemaljskimuzej.ba trajao je nekoliko mjeseci, a sadržaj su kreirali kustosi Zemaljskog muzeja i fotograf Zijah Gafić, dok je konceptualnu, tehničku i uredničku podršku osigurao tim Udruženja Akcija.

Funkcionalnu i modernu web prezentaciju Zemaljskog muzeja osmislio je i producirao tim Udruženja Akcija s mnogo suradnika, a realizaciju je podržala vlada Švicarske.

Direktor za suradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH Joseph Guntern istaknuo je dvadesetogodišnju suradnju Švicarske i BiH putem projekata u raznim oblastima, među kojima značajno mjesto zauzima kultura. Naglasio je da će ta suradnja biti nastavljena, a namjera je ojačati institucije kulture da opstaju koristeći vlastite snage i resurse.

Vršilac dužnosti direktora Zemaljskog muzeja BiH Mirsad Sijarić istaknuo je napore što se ulažu na jačanju i poboljšanju stanja u kojem je ta institucija kulture te uvjerenje da će i nova web stranica doprinijeti tome.

Produkcija nove web stranice Zemaljskog muzeja BiH nastavak je suradnje s Udruženjem Akcija, a predstavnica tog udruženja Aida Kalender donirala je danas direktoru Sijariću tablet s kojeg je simbolično aktivirao novu web stranicu.

Zemaljski muzej BiH osnovan je 1888. godine, prve prostorije bile su u blizini današnje Katedrale, a sadašnja zgrada je napravljena 1913. godine. Jedna je od sedam institucija kulture od državnog značaja, a zbog statusnih i finansijskih problema u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini bio je zatvoren za posjetioce od 2012. do 2015. godine.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno