Nesreće

Šokantna smrt Zeničanke: umrla nakon što je na tijelo zalijepila četiri “flastera” za ublažavanje bolova

foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šokantna smrt Zeničanke: umrla nakon što je na tijelo zalijepila četiri “flastera” za ublažavanje bolova – Kako saznaje Zenicablog, proteklog vikenda u jednom zeničkom naselju preminula je 44-godišnja Zeničanka, majka troje djece. Obzirom da je smrt bila iznenadna, te nije bilo informacija koje bi upućivale na neku tešku bolest ili tragova samoubistva, obavljen je uviđaj, te naložena obdukcija.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal, sudski vještak koji je obavio obdukciju potvrdio je informacije do kojih su istražitelji došli tokom uviđaja, a koje upućuju da je ova Zeničanka preminula usljed nepropisne upotrebe “flastera” protiv bolova, koje joj je van BIH kupio član njene porodice.

– Osoba je imala problema sa kičmom, te se odlučila na upotrebu “flastera” koji se nude na društvenim mrežama, prodajnim lancima, nažalost i na pijacama. Oni koji se prodaju u apotekama, uglavnom se dobijaju na recept i imaju u svakom slučaju uputstvo na našem jeziku. Sigurno je da ovi, koje je upotrijebila sugrađanka, nisu korišteni na propisani način, jer je na tijelu umrle pronađena četiri flastera, čime je ona preko njih i kože, u tijelo unijela višestruko veću količinu tvari za umirenje bolova, za koju je smatrala da će joj pomoći, a formalno “predoziranje” dovelo je do smrti. Zato je neophodno da se bilo kakvi lijekovi, ali i sredstva za ublažavanje boli, ma koliko izgledali beznačajni i neopasni, koriste isključivo uz ljekarski recept ili savjet, odnosno uz čitanje i najvažnije – pridržavanje uputstava, rekao nam je naš sagovornik iz istražnih organa.

U toku su super-analize krvi radi potvrđivanja nalaza obdukcije. Policija se nije oglasila o ovom slučaju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno